26.02.2015 15:39

ЕК ни наблюдава заради проблеми във финансовия сектор

Видян 1197 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия започна нов вид мониторинг на България заради проблемите във финансовия сектор, съобщи на пресконференция еврокомисарят по икономическите и финансовите въпроси, данъците и митниците Пиер Московиси. 


Той отбеляза, че досега нашата страна бе в процедура по мониторинг за макроикономически дисбаланси, но сега се налага мониторингът да навлезе в нова фаза. Московиси посочи, че той вече ще бъде за "Прекомерни дисбаланси".


Това е последната фаза на наблюдение преди започването на наказателна процедура.


В прессъобщението на ЕК се казва, че онази част от банките у нас, които са местна собственост, са предизвикали тревога с някои свои практики, които биха могли да се отразят сериозно на финансовия сектор и на общата макроикономическа стабилност.


Еврокомисарят обясни, че сътресенията на банковия сектор у нас и тревогите за практиките на някои местни банки са част от причините за това решение. Сред останалите причини са равнището на корпоративната задлъжнялост и слабостите на трудовия пазар в България.


По неговите думи всички тези признаци показват опасности в макроикономически мащаб. Еврокомисарят посочи, че всички тези области изискват задълбочено внимание. Московиси отбеляза, че комисията е предупредила за тях и миналата година и че за преодоляването им България се нуждае от решителни политически стъпки.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

дева