25.02.2015 11:34

Декриминализираха марихуаната в Ямайка

Видян 1458 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Марихуаната в Ямайка е широко разпространена, но незаконна от десетилетия. В страната тя се консумира като билка, като част от религиозното учение Растафари и като неразделна част от реге културата, отбелязва АП.


След десетилетия на разгорещен дебат за и против легализирането на марихуаната, парламентът на Ямайка реши във вторник вечерта да декриминализира употребата на малки количества от растението и създаде лицензирана агенция, която да регулира законно индустрията за медицинска марихуана.


Историческите законови промени дават възможност да се отглежда и разпространява марихуана за медицински и научни цели. Двете камари на ямайския парламент одобриха промените.


Това също е своеобразна победа за Растафарианството, тъй като последователите на движението ще могат свободно да пушат марихуана за обредни цели за първи път в историята на тропическия остров.


Законът позволява да се притежава до 56 грама - ще се разглежда като дребно нарушение и ще се налага глоба, но няма да се вписва в криминалното досие. Ще бъде разрешено отглеждането до пет растения.


Туристите, които имат предписани рецепти за употреба на марихуана, ще могат да подадат документи за законно закупуване на малки количества „ганджа", както е известно на острова.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог