24.02.2015 12:10

ГЕРБ обяви новите си районни ръководители в София

Видян 1262 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова, заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ и народен представител от София Красимир Велчев и административният секретар на ГЕРБ и областен координатор на ГЕРБ-София Цветомир Паунов обявиха новите районни ръководители в столицата, одобрени от Изпълнителната комисия (ИК) на партията. 


На ежемесечната среща на софийската структура в понеделник вечерта присъстваха районни кметове на София, общински съветници и координаторите на ГЕРБ в 3-те избирателни района на София, както и председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.


Цветан Цветанов обяви, че представителите на местната власт от ГЕРБ, които се представят добре и носят резултати, трябва да бъдат повторно номинирани от структурите и обявени пред обществеността. 

"Районните кметове носят голяма отговорност, защото срещите с хората по места са силата и лицето на ГЕРБ. Местните избори ще дадат оценка на сегашното управление и ще затвърдят позициите на партията", подчерта той. Цветанов заяви, че ИК е взела решение да има представителност от структурите както на младежите, така и на старейшините, жените и предприемачите в листите за предстоящите местни избори.


Заместник-председателят на ГЕРБ обясни, че Националната програма за енергийна ефективност се възприема добре навсякъде, а в София има най-много жилищни сгради, които отговарят на условията. Той призова за усилия в посока успешното реализиране на програмата. Цветанов напомни провалите на управлението в столицата преди ГЕРБ, множеството закрити детски градини, лошата инфраструктура на Околовръстното шосе и други.

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че разчита на работата в екип. "Трябва да работим мотивирано, за да може ГЕРБ да получи резултата, който заслужава. Най-важната ни задача е изпълнение на ангажиментите, които сме поели в програмата си", заяви тя. 


По думите й, има голяма разлика в София и другите населени места, защото тук особено силно влияние оказва работата на местната власт, на районните кметове, на екипите им. "Освен това, гражданите отчитат и работата на национално ниво. Всичко, което се случва в държавата рефлектира върху хората", каза кметът. Йорданка Фандъкова подчерта възможностите и отговорностите, свързани с Програмата за безвъзмездно саниране на многофамилни жилищни сгради. Според нея е показателна екипната работа по Програмата – местна, законодателна и изпълнителна власт работят в екип. 

"Опозицията има от какво да се страхува, въпреки че пари ще получат кметове от всички партии. Страх ги е, че хората ще видят резултатите и това ще срине рейтинга на политическите ни опоненти допълнително, които години наред не направиха нищо", подчерта тя. Фандъкова бе категорична, че стартирането на програмата за саниране, която е предизборен ангажимент на ГЕРБ, само два месеца след изборите, е абсолютен прецедент. "Поехме сериозен ангажимент и го изпълняваме. Каква по-голяма реформа от това на този етап", обясни зам.-председателят на ГЕРБ. Фандъкова посочи още, че за 100 дни от началото на кабинета на Бойко Борисов са отблокирани четири оперативни програми, включително ОП "Транспорт", от която зависи строителството на метрото. Кметът на София отличи като голям плюс на първите сто дни управление и Проектозаконът за училищно и предучилищно образование, който бе изготвен от народните представители от ГЕРБ.


Фандъкова обясни още, че постигнатото в столицата трябва да се демонстрира. "Правили сме много избори и сме ги печелили. Имаме постижения, които ни дават възможност да се опрем на опита си. Нашите програми са много конкретни – имаме дългосрочни програми на ниво община и на ниво райони", каза тя.  Кметът обясни още, че на база на приетия бюджет Столична община (СО) започва активна работа. 


"Трябва до лятото да изпълним всички ангажименти. Резултатите са видими навсякъде, работим навсякъде", подчерта Йорданка Фандъкова. Според нея най-важни са срещите с граждани, както и с браншовите организации. По думите й, усилията по места трябва да са насочени към всички хора, независимо дали са симпатизанти на партията. 


"Само когато видят, че работата ни е ефективна, няма да имат основание да ни атакуват. Пример са срещите, които проведохме с протестиращите срещу забавени проекти в Горна баня. Днес те ни имат повече доверие", каза кметът. Фандъкова заяви, че приоритет за СО е и Центърът за градска мобилност да бъде изряден пред столичани.


Йорданка Фандъкова похвали младежката структура на ГЕРБ в София за активната им дейност и ги призова да не спират с инициативите си в столицата.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата