Свързани новини

20.02.2015 13:40

НЕК подписа меморандум за скъпия ток на двете американски централи

Видян 2054 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Национална електрическа компания (НЕК) и двете американски централи ТЕЦ "Марица изток 1" и ТЕЦ "Марица изток 3" са подписали меморандум за разбирателство, съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова.


На практика това означава, че дългосрочните договори за изкупуване на завишени цени на произвеждания от двата ТЕЦ-а ще бъдат предоговорени.


Петкова уточни, че още при поемането на властта на новото правителство са започнали преговори с двете американски централи и първата крачка е постигната. Дългосрочните договори ще бъдат предоговорени, а НЕК поема ангажимента да се разплати. Тя отбеляза, че просрочените задължения на НЕК към двете централи са в размер на 600 млн. лв.


"НЕК полага усилия да се разплаща ежемесечно с определени суми, които се превеждат към двете централи. Компанията прави всичко възможно, да превежда повече. Договореностите са, че ще вървим към намаление на цената, а НЕК ще гарантира изплащане на задълженията", добави министърът. 


Тя каза още, че енергийният сектор е в тежко финансово състояние, а причините не са от вчера или от днес: "Говорим за процеси, наслагвани с години, но сега пред нашето правителство не стои въпросът да отлагаме. Ние нямаме друга алтернативна, освен да пристъпим в тяхното решаване".



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец