19.02.2015 12:47

България почита паметта на Апостола

Видян 918 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

19 февруари е паметна дата за България - отбелязваме 142 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. От рано сутринта пред паметника му в центъра на София възрастни и деца спират за кратко и оставят цветя.

 

Да помним и да напомняме - това е посланието на 16 осмокласници, които освен с цвете, решиха да отбележат деня и по друг начин - преписаха тефтерчето на Левски. Целта е да го връчат на депутатите в Народното събрание, за да си спомнят за посланията на Апостола, предава Нова телевизия.

 

Пред паметника се водиха и открити уроци и въпреки ранния час и трафика, още стотици деца и възрастни помълчаха и поставиха цвете. По-възрастните успяваха да сдържат сълзите си от вълнение, но най-малките не ги криеха.

 

В Сливен пък ученици почетоха годишнината от гибелта на Апостола с урок по родолюбие. Те поднесоха венци пред паметните плочи на неговите сподвижници след шествие в центъра на града.

 

То беше водено от ученици в униформи на четници. По обяд пред паметника на Апостола в Сливен се проведе официалната церемония по честването на годишнината от обесването му.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог