Свързани новини

18.02.2015 14:21

Първанов: АБВ няма да подкрепи заема от 16 млрд. лева

Видян 1473 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентарната група на АБВ в съответствие с политическото решение на партията и коалицията няма да подкрепи внесения проект за ратификация на договор за 16 ммлрд. лева дълг, обяви лидерът на коалиция АБВ Георги Първанов.


"Основанията са в няколко насоки. Първо имаме много възражения по начина, по който беше осъществено всичко това, буквално за броени дни, да не кажа за часове ни беше „сервирано“ едно предложение, което засяга стратегически въпроси. Ние цялата есен дебатираме програмна декларация, обсъждаме програма за управлението на страната и нито веднъж не стана въпрос за това“, обясни Георги Първанов.


Според него това не е подходящо отношение между коалиционни партньори в управлението. 


"Второ имаме много възражения, които не са само наши, а и на експертите, относно начина, по който са избрани банките, които имат своите ангажименти по изпълнение на споразумението", посочи лидерът на АБВ. 


"Трето, без съмнение трябва да бъде подкрепено искането за дълг, който да покрие и рефинансира старите дългове, натрупани от много правителства от времето на Тодор Живков досега", смята Георги Първанов. 


По думите му, има много въпросителни, които са поставени на масата, и които очакват отговор. 


"Това не са само въпроси, свързани с дейността на финансовия министър Владислав Горанов“, каза Първанов и добави, че това са въпроси, които засягат дейността на правителството. 


"Ако сега имаше инвестиционна стратегия, която да съпътства или дори да предшества като дебат това споразумение за ратификация на 16 млрд. лева дълг, можеше и да бъдем убедени да го подкрепим, но сега просто одобряваме една сума, която не е никак малка и за това как ще се разпределя сигурно ще стане дума по-късно", каза още той. 


Лидерът на АБВ уточни, че най-вероятно приоритетите, за които ще бъдат изразходвани парите от този заем, ще се разберат във времето на обсъждането на съответния годишен бюджет. 

"Хипотезата означаваше да бъде изтеглен законопроектът за ратификация и да седнем и да обмислим какви съпътстващи действия като програми може да бъдат направени. За мен най-доброто решение беше да се направи нов договор след публичен и професионален дебат и залагане на нови параметри", посочи Георги Първанов.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей