17.02.2015 18:06

Иде нова бежанска вълна – този път косоварска

Видян 1829 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Огромна група, която през уикенда наброяваше 30 000, а по някои преценки вече достига 50000 души се е събрала на сръбско-унгарската граница. Правителството в Будапеща не ще да пусне в страната си нелегалните косовски емигранти. 


Австрия и Германия, които не просто не ни помагат с бежанската вълна у нас, ами немците даже организираха митинги и шествия и ни рязаха защитната стена, където все пак я има, за да може повече пришълци да навлизат на наша територия, изпратиха специални сили, за да подкрепят Орбан. От Нова година Унгария буквално не може да удържа наплива на косовари. А оттам те безпрепятствено преминават на териториите на Австрия, Германия и където другаде си пожелаят в безграничния Шенген.


Общият брой на напусналите Косово от есента на тази година е над 100 000, твърдят европейските медии. Причината е крайната бедност във фалшивата и все още непризната от ред държави република Косово. Тя беше образувана след отцепване на територия от Сърбия, противно на международното право. За това дори не се проведе и референдум, както стана в Крим преди близо година. 


За ръководител на държавицата беше коронован доказаният наркотрафикант и бандит Хашим Тачи. Най-зловещото от писанията за него е търговията с органи на убити от неговата войска сърби по време на гражданската война в размирната област. Както това, така и съпричастността му към престъпни групировки и отвличанията на хора в кариерата му присъстват в официален доклад на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Тачи обеща да съди авторите, но дело няма.


Напомняме, че за Сърбия Косово е като Шуменското плато с Мадарския конник и старите столици за България. От месеци, наред с ширещата се бедност, в страната има и огромна политическа криза с всекидневни бунтове и сблъсъци. Засега те остават в сянката на украинските събития и на действията на ИДИЛ. Но никой не знае какво да очаква от поредното балканско буре с барут. Косовците обявиха независимост, за да се присъединяват към някаква си Велика Албания, каквато никога не е имало. Интересно защо обаче сега не бягат към Тирана, а към Будапеща, Виена, а при затварянето на портите им, нищо чудно да обърнат взор и към България.


Припомняме също, че през 1999 г., когато даде въздушен коридор за удари на НАТО по Сърбия, правителството на Иван Костов отказа допуск на бежанци от Косово на наша територия.


Как би реагирало днешното правителство не е ясно. Възможно е пренасочване на вълната косовари от унгарската към нашата граница на Сърбия, понеже е ясно, че Западна Европа не желае да ги приюти и затова на браздата бяха изпратени немски спецчасти. В момента обаче се очаква поредна вълна от нелегални емигранти от Близкия Изток, поради планираните след броени дни нови американски удари по ИДИЛ.



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион