Свързани новини

16.02.2015 12:16

България предлага на Украйна експертна помощ

Видян 1162 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Европейската перспектива на Украйна зависи от реформите, които всички очакваме да бъдат реализирани. България е готова да предложи подкрепа и експертна помощ по този доста нелек път, който страната има да извърви в името на стабилността и благоденствието на своя народ". Това каза на пресконференция министърът на външните работи Даниел Митов, предава "Фокус".


Митов посочи, че двете страни имат сходен поглед върху редица проблеми от съвременния свят, в това число и върху драматичните събития в Украйна. 


"Препотвърдих позицията ни в подкрепа на суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна, както и за мирното уреждане на конфликта в Източна Украйна. Днес погледнахме и в бъдещето на отношенията ЕС - Украйна. Отново изразих подкрепа за европейска и евроатлантическата ориентация на Украйна. Знаете, че България бе една от първите страни, които ратифицираха споразумението за асоцииране на Украйна към ЕС през юли 2014 година", заяви министър Даниел Митов.


Той уточни, че са разгледали и широк кръг от въпроси, както и такива от двустранните отношения между двете страни - политически, икономически, в областта на културата и образованието. Министър Митов посочи, че на срещата са обсъдени възможностите за подобряване на търговско-икономическите отношения и свикването на следващата сесия на междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество.


"Всички гледаме с надежда към резултатите от подписаното в Минск споразумение. Обнадежден съм от мнението на украинския министър на външните работи, за това, че споразумението наистина дава шанс за първи стъпки по отношение на деескалацията на конфликта. Най-важното е спазването на примирието. Оттам-нататък трябва да се мисли за формати и пътища, по които конфликтът да бъде урегулиран и напрежението да деескалира", коментира външният ни министър.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и