Свързани новини

16.02.2015 10:55

Египет бомбардира "Ислямска държава" в Либия

Видян 1109 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Египет удари по въздух цели на „Ислямска държава” в Либия, след като джихадистите разпространиха видео, което показва обезглавяването на 21 заложници - египетски копти, предадоха световните агенции.


Президентът Абдел Фатах Сиси обеща да отмъсти за масовото убийство от неделя вечерта, обявявайки, че страната запазва правото да реагира по начин, който смята за най-добър.


В изявление, направено по държавната радио, говорител на генералното командване на въоръжените сили заяви, че военни самолети са бомбардирали тренировъчни лагери и оръжейни скривалища в Либия, преди да се върнат обратно в Египет.


Той допълни, че атаките са, "за да отмъстят на кръвопролитията и да потърсят възмездие от убийците". "Нека всички - близо и далеч, да знаят, че египтяните имат щит, който ги защитава", категоричен беше говорителят.


Същата беше реакцията и на Йордания, след като терористичната групировка изгори жив пилота Муас ал Касасбех, държан месеци като заложник.


Видеото, което показва масовото обезглавяване на египетски копти, предизвика световно недоволство, след като беше публикувано вчера.


Британският външен министър Филип Хамънд заяви: "Тези варварски действия засилват решимостта ни да работим с нашите партньори, за да се противопоставим на разширяването на терористичната заплаха в Либия и региона”.


САЩ описаха деянието като "жалко" и "страхливо". Прессекретарят на Белия дом Джош Ърнест заяви, че варварската екстремистката група "не познава граници" и добави, че убийствата са подчертали необходимостта от политическо решение на конфликта в Либия.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог

Сравнително труден и напрегнат ден

Сравнително труден и напрегнат ден, най-вече в