Свързани новини

13.02.2015 15:53

ГЕРБ защити Цветан Цветанов, имало вендета

Видян 1556 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ излезе с декларация, е която призовава партиите и органите в държавата да са обективни и да спрат целенасоченото дискредитиране на Цветан Цветанов, придобило формата на лична вендета.


"Противопоставяме се на опитите съдебната система да бъде използвана като оръжие на определени политически кръгове, които са готови да прекрачат всички демократични граници, за да се доберат до държавната и икономическата власт в страната, и настояваме председателят на ПГ на ГЕРБ да получи справедлив процес, съобразен с всички законови разпоредби и процедури", обяви Цвета Караянчева от парламентарната трибуна. 


Според декларацията през последните 2 г. политико-медийният кръг "Хохегер" имал за цел да сатанизира Цветанов и по този начин да отслаби ГЕРБ на изборите (Цветанов оглавява предизборния щаб на партията - бел.ред.).


От ГЕРБ заявяват, че след поредния им успех на избори, противниците им са създали "безпрецедентен натиск върху институциите" и са ги поставили "в унизителната позиция да изпълняват повелите на партийните ръководства на тройната коалиция от БСП, ДПС и Атака". 


"Присъдата срещу Цветан Цветанов бе прочетена от председателя на БСП Сергей Станишев още в края на март 2013 г., след "старателно организирания и осъществен метеж, който свали правителството на Бойко Борисов", каза Цвета Караянчева. 


Тя подчерта, че обществото е подготвяно месеци наред, че Цветанов е виновен и било въпрос само на процедура, той да бъде осъден за неправомерно прилагане на СРС. 


Правоприлагащите институции в България обаче все пак проявили професионализъм и не реализирали анонимката от "Позитано" 20, защото единствените доказани факти в нея бяха личните данни на зам.-председателя на ГЕРБ. 


Друга офанзива на "пропагандния октопод" след т. нар. костинбродска афера срещу бившия вътрешен министър било обвинението, че е отказал да подпише за използване на СРС.


"И до ден днешен за мислещите хора и за външнополитическите партньори на България звучат необяснимо обвиненията, че един министър може да бъде обвинен в това, че е отказал да разреши процедура, за която държавата му е дала право да решава. Подопечните институции обаче не видяха нищо нередно в това, да обвинят един бивш вътрешен министър в нещо, което е законно и е прилагано от всички министри на вътрешните работи през последните 25 години. Така се стигна и до произнасянето на осъдителна присъда, напомняща за присъдите на комунистическия трибунал, познат в историята като Народен съд", се посочва в декларацията.


Преди дни Софийският апелативен съд потвърди ефективната присъда на бившия министър на вътрешните работи от 4 г. затвор. С нея той бе признат за виновен за неизпълнение на служебни задължения с цел осуетяване на наказателно преследване срещу три лица. Пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия, той поставил резолюции "Не!!!" на шест искания за СРС-та срещу бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров и още двама.


Решението на съда подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.


Срещу Цветанов има общо три дела в съда. В процеса, в който е подсъдим за присвояване на 50 000 лв. в полза на Орлин Тодоров, обаче той бе оправдан на първа инстанция. 


Третото дело - за мобилното подслушване, напълно се провали, след като прокуратурата се отказа да поддържа обвиненията и съдът също го оправда. 



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева