11.02.2015 16:30

Медици осъдиха БНТ за клевета

Видян 1779 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жената на шефа на новините на БНТ стана причина националната телевизия да бъде осъдена за клевета. Медицински център ЛОРА спечели делото на първа инстанция срещу БНТ за имуществени щети на здравното заведение, а така и уронване името и престижа на младия специалист-гастроентеролог д-р Камен Данов в резултат на клеветнически репортаж в емисията „По света и у нас“ по инициатива на проф. Константин Чернев. 


През 2011 г. д-р Данов беше набеден от журналистката Мария Чернева, че приемал пациенти без да е положил крайния изпит за специалност. С подставен пациент г-жа Чернева скалъпва материал срещу д-р Данов, който тогава освен в МЦ ЛОРА работи като лекар в гастроентерологично отделение в МБАЛ Александровска и като асистент в катедра по Пропедевтика на вътрешни болести на Медицински университет.


Въпреки правилно предписаното лечение, надлежно издадените документи и касова бележка, журналистката съчинява материал, заради, който за пореден път излиза на показ защо младите специалисти бягат в чужбина. Още тогава д-р Камен Данов е отличен гастроентеролог с голям практически и преподавателски опит и натрупан стаж за специалност. Поради тромавост и неуредици в Наредбата за придобиване на специалност от МЗ той, както и другите млади лекари, от 2004 г. до 2008 г. чакат да излезе възможност за започване на специализация, а този период е нулев за завършилите медицина.


В момента д-р Камен Данов работи като гастроентеролог в Лора Медицински център за жената и във ВМА.


Медицински център ЛОРА винаги е в помощ на младите лекари и специалисти, които трудно успяват да се реализират в България заради мастити професори и клеветническа журналистика.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените