Свързани новини

10.02.2015 17:22

Трима с „В” готвят българска СИРИЗА

Видян 4801 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трима водачи се очертават за неродената българска СИРИЗА. Волен Сидеров първи заяви, че е изразител на същите леви тежнения като победителя на изборите в съседна и братска Гърция. Лидерът на АТАКА написа специално поздравително писмо до колегата си Ципрас. Анализатори отбелязват, че през последните седмици действително посланията на партията на журналиста стават все по-леви, включително и с носталгия към соца у нас. 


Друг медиен човек – известният тв коментатор Велизар Енчев също обяви, че е необходима нова партия вляво, която да бъде изразител на тежненията на бедните и онеправданите, също като гръцката СИРИЗА. Това стана в понеделник, след като миналата седмица се заговори за формиране на организация около бившия журналист и дипломат. От самото му влизане в парламента той отправя остри социални критики към водената от дясното правителство на България политика по всички линии. Напомняме също, че от години Енчев е говорител на пенсионерските съюзи в страната.


На терена обаче се появява и трети, неподозиран от мнозина играч. Кръг около известните социолози и бизнесмени Кънчо Стойчев и Андрей Райчев, наричани по върховете на властта за краткост Кънчовците, работел за нова партия тип СИРИЗА, която обаче да бъде изградена около журналиста Петър Волгин. Напомняме, че двамата леви интелектуалци вече родиха един различен от БСП проект в същия спектър, който дори успя да влезе в парламента, макар да танцува само един мандат там - Евролевицата. После те се върнаха към орбитата на БСП. След разгрома на евроизборите на столетницата пък минаха под крилото на ДПС и, ако се вярва на политическите клюки, лично на Лютви Местан.


Волгин, освен че бе определен за най-добър и най-популярен водещ на програма Хоризонт на Българското национално радио за миналата година, има около себе си интересен интелектуален кръг от млади хора със социално мислене и проруска ориентация. Техен печатен орган е списание Аспекто, което от известно време, и то и своята електронна версия, се радва на голям интерес сред елита заради различния от „мейнстрийма” поглед към онова, което се случва по света и у нас.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци