Свързани новини

10.02.2015 14:01

БСП с декларация "Не на войната! За мир в Украйна и в Европа!"

Видян 1192 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изпълнителното бюро на БСП излезе с декларация, в която остро се противопоставя на всякакъв вид военни планове за решаване на конфликта в Украйна. Заглавието на декларацията на социалистите е "Не на войната! За мир в Украйна и в Европа!". 


От партията призовават всички национално отговорни политически сили и структури на гражданското общество да се обявят за прекратяване на кръвопролитията.


"БСП е силно обезпокоена от ескалирането на военния конфликт в Украйна. Сериозно разтревожени сме, че в продължение на месеци, жертви на сраженията станаха хиляди мирни граждани – в т.ч. жени и деца. Опустошени са значителни територии от страната, а стотици хиляди са прокудени от родните си места. За съжаление международната общност все още не може да намери необходимите пътища за ефикасно мирно решение на конфликта", гласи декларацията.


"Ние, българските социалисти, още веднъж категорично потвърждаваме позицията си, че войната в Украйна може да бъде предотвратена само на масата на преговорите. Опитите за военно и силово решаване на проблема ще доведат до още повече жертви, до фатално разрастване на военните действия и до ново разделение на Европа. Оповестените намерения за внасяне на още оръжия в района няма да ни приближат до мира, нито ще прекратят огромните рискове и страдания на населението. Изразяваме несъгласието на българските граждани България да се превърне в територия, на която се разполагат чужди военни части и техника за евентуални военни действия", казват още социалистите.


"Нашата партия винаги е била срещу войната и в подкрепа на мира. Това сме доказали и по време на Първата световна война, и през антифашистката съпротива. Убедени сме, че сега хората на Украйна искат мир. Такова е и мнението на всички демократично мислещи граждани в Европа. Затова БСП е против въвличането на България в организирането на военни действия срещу Русия", се посочва в документа.


"Ако искаме България да остане място на мира и разбирателството, призоваваме всички национално отговорни политически партии и структури на гражданското общество твърдо да заявяват своята категорична позиция за мир и прекратяване на войната в Източна Украйна. Европа може и трябва да гради своята безопасност заедно с Русия, а не против нея. Досегашните санкции очевидно не са ефективно средство за уреждането на конфликта, а по-скоро нанасят вреди на европейските държави, в това число и на България. Затова и БСП се обяви за тяхната отмяна", отбелязват от "Позитано" 20.


"С изключителна тревога следим информацията за засилване на военната мобилизация сред етническите българи в Украйна, което ги вкарва в братоубийствен конфликт от двете страни на фронтовата линия", загрижени са социалистите.


"В името на мира и демокрацията национален дълг на българите е да помогнат на страдащото украинско население. Затова БСП стана инициатор за организиране на предоставянето на хуманитарна помощ. Вярваме, че в момента най-важно е да помогнем и да бъдем солидарни не само с българите в Украйна, но и на всички, засегнати от конфликта."


"БСП е против въвличането на България в организирането на военни действия срещу Русия!"


"БСП е против разполагането на тежко въоръжение на територията на Република България!"


"БСП настоява българското правителство да отстоява позиция за прекратяване на санкциите срещу Русия!"


"Убедени сме, че българската общественост ще подкрепи нашия апел", завършва в обръщението си БСП.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Зеленски

Без руски език в ефира след 3 месеца: Киев

Забраната за използване на руски език в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените