10.02.2015 10:28

Пожарната наема служители и строи нови бази

Видян 1155 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 15 април ще се проведе конкурс за 250 пожарникарски места, а в София, Перник, Варна, Бургас и Карнобат се изграждат нови бази, съобщи директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов в ефира на bTV.


Изявлението на Николов идва след като пожарникари протестираха с искане за назначаване на допълнителен личен състав.


Главният комисар посочи, че в системата има 900 незаети бройки, като за 292 от тях няма отпуснат бюджет и затова ще бъдат съкратени. Той отбеляза, че не може да се назначат повече от 250-300 пожарникари на година заради спецификата на обучението им.


По отношение на тежката ситуация в по-малките противопожарни служби като тази във Вършец, Николов подчерта, че положението е било много по-лошо преди 5-6 години, но 185 бройки от Главна дирекция са били отпуснати из страната.


Николов се похвали, че в сравнение с Турция като техника и организация българската пожарна е на по-високо ниво, като единствено имаме да догонваме южната ни съседка по отношение на битовите условия.


"За пороя нещата наистина не стоят много добре – всеки по-силен дъжд води до бедствие", коментира главният комисар във връзка със зачестилите наводнения у нас. По думите му през последните години не се прави достатъчно за поддържането на язовирите и речните корита, а освен това и се извършва нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.


Според него държавните язовири са в добро състояние, но това не винаги може да се каже за общинските, както и за тези с по-малки оператори. Затова в новия Закон за водите ще бъде заложено създаването на орган, който да се грижи за състоянието на изкуствените водоеми.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог