Свързани новини

06.02.2015 17:55

Свлачищата нанесоха щети за 13 млн. лева

Видян 1348 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Критична и тревожна е ситуацията в страната след последните наводнения. Щетите са огромни и възлизат на над 13 млн. лева само от свлачищата", заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.


Павлова съобщи, че хората в село Сатовча са превантивно евакуирани, като полицията осигурява надзор на напуснатите жилища.


След тежки преговори е подписано споразумение и нова работна програма с изпълнителя на Лот 4 от АМ „Струма“, която включва и нови параметри на техническото изпълнение за участъка Сандански-Кулата. Съгласно новата програма участъкът трябва да бъде завършен до месец август тази година, каза Лиляна Павлова.


При последната проверка на дейностите по трасето от Дупница до Благоевград стана ясно, че те се изпълняват по график и срокът за завършване – месец октомври т.г., ще бъде спазен. Очаква се до тогава трасето да е изцяло завършено и движението по магистралата до Благоевград да бъде пуснато, допълни регионалният министър.


Националната програма за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради е възможност 1 млрд. лв. да влязат в българската икономика, в строителния бранш, като се дава шанс на малките фирми в регионите да имат осигурена работа и да се повиши заетостта, каза министър Павлова.


Днес стана ясно, че в Благоевград вече има три подписани споразумения със собственици. Това означава, че общината има готовност в началото на следващата седмица да бъдат подписани споразумения между областния управител и Българската банка за развитие. Към момента има подадени 23 заявления от собственици на многофамилни жилищни сгради в областния град, а още 24 са в процес на обработка.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци

Определено интензивен ден

Определено интензивен ден. Ще се опитвате да промените