Свързани новини

06.02.2015 12:24

Бензинът поскъпна с 5 стотинки

Видян 1045 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бензинът поскъпна с 5 стотинки на една от най-големите вериги бензиностанции в страната. Новата цена на А-95 стигна 1,93 лв. за литър. По-скъпо от вчера на същата верига се продава и дизелът – по 1,99 лв., което е увеличение с 4 стотинки.


Първите сигнали, че започва повишение на цените на горивата у нас, са от сряда. Тогава една от големите вериги вдигна цената на най-масовия бензин с 1 стотинка до 1,89 лв. Масовият бензин държеше цена от 1,88 лв. за литър от 15 януари насам. От началото на годината досега той само поевтиняваше, като за последния един месец загуби 30 стотинки от цената си.


Междувременно вчера цените на петрола на международните пазари регистрираха нов сериозен спад. На Лондонската борса търгуваните мартенски фючърси на петрол сорт Brent поевтиняха с над 6 на сто до 53,5 долара за барел. По-късно през деня той отново превиши 54 долара.


Още по-сериозен беше спадът на Нюйоркската борса, където американският лек петрол с доставка през март поевтиня с 8,5% - 48,88 долара за барел, съобщи БНР. Анализаторите обясняват срива с предстоящите съкращения на разходите на енергийните компании.


До сряда обаче котировките на петрола вървяха нагоре, като само за три дни сортът „Брент” поскъпна със 7,5%, а в сравнение с началото на януари – с 23 на сто.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион