Свързани новини

05.02.2015 15:47

Екоминистерството отделя 120 млн. лева срещу наводнения

Видян 1215 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерството на околната среда и водите ще отдели 120 млн. лв за мерки за предотвратяване на наводнения, съобщи министър Ивелина Василева.


"35 млн. лв са отделени за превенция и мерки срещу свлачищата. Предвидено е и изграждането на шест центъра за реакция, както и изграждането на система за наблюдение на водите в реално време", посочи Василева. Министърът отбеляза, че част от взетите мерките целящи да намалят риска от наводнени, са действия, свързани с това да не се допуска оставянето на съоръженията без контрол.


"От 268 съоръжения с неясни собственици, сме установили собствеността на 253 от тях, докато се изясни собствеността на останали 15, те са поставени под контрола на областните управители", каза още Василева. Тя посочи, че в зоните, които са заплашени от евентуални разливи, ще бъдат разработени конкретни мерки. 

Василева заяви, че в момента ситуацията в страната е спокойна и се наблюдава спад на нивото на водите, но добави, че в петък се очаква да има валежи на територията на страната, които ще са по-изявени в Рило-Родопския масив, където се очаква да паднат около 30-40 л/кв. м.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец