Свързани новини

05.02.2015 12:06

Цветан Цветанов се срещна с американски конгресмени във Вашингтон

Видян 1310 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна във Вашингтон с американски политици и конгресмени, в рамките на мероприятията съпътстващи предстоящата утре Молитвена закуска с президента на САЩ Барак Обама. 


По време на срещата с конгресмен Адерхолт от Организационния комитет бяха обсъждани възможности за разпространение на идеите на Молитвената закуска - толератност, съвместно взаимодействие и сътрудничество, издигане на духовните ценности и повишаване на образователните възможности за всички групи от обществото. 

 

Цветанов и Адерхолт се обединиха около мнението, че духовността и човешкото познание трябва да бъдат насърчавани. "В същото време, трябва да се противопоставяме с всякакви законови и морални средства срещу ксенофобията, расовата и етническата дискриминация". Конгресмен Адерхолт представлява щата Алабама в американския законодателен орган и е член на Kомисията за сигурност и сътрудничество с Европа, на юридическата комисия и Kомисията за контрол на разходите на федералното правителство. 


По-късно през деня в Камарата на представителите на американския Конгрес Цветан Цветанов, придружаван от народния представител от ГЕРБ  Пламен Нунев, проведе среща с конгресмените от Републиканската партия Тим Уолбърг (Мичигън) и Джо Уилсън (Южна Каролина). Конгресмен Уилсън е и съпредседател от Републиканската партия на Групата за приятелство с България в Конгреса на САЩ, голям приятел на нашата страна, посещавал през годините нееднократно България по различни поводи. 


По време на срещите бяха обсъждани въпроси на двустранните отношения, като беше изразено задоволство от високите нива на сътрудничество в редица области. 


Цветанов, в качеството си на председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ в българското Народно събрание, отправи покана към конгресмен Уилсън да посети България в удобно за него време през 2015 година. Поканата беше приета със задоволство, с думите "България винаги е в моето сърце, там се чувствам като в свой роден дом, сред приятели".


Утре сутринта заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще участва е Молитвената закуска с президента на САЩ Барак Обама. В закуската се очаква да вземат участие политически, обществени и религиозни лидери от цял свят.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.