Свързани новини

04.02.2015 17:55

Борисов: Никакви ангажименти за война – ние сме миролюбив народ!

Видян 1270 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов отрече категорично член на правителството да е давал каквото и да било съгласие за участие на България в евентуални военни действия. 


Той заяви, че може да гарантира само за разговорите, водени пряко с него и с хора от кабинета му. “Не мога да говоря от името на президентството, защото не съм информиран. Не съм чувал да е поеман ангажимент. Ако трябва, ще питам и след това ще кажа“, каза още той.

От думите на премиера става ясно, че президентът не казва какво точно е говорил с американците и дали им е обещавал нещо. 


Припомняме, че при откриването на парламента и при връчването на мандата държавният глава се заяде с министър-председателя. А на 18 януари Борисов допусна, че може да бъде издигната жена за президент на следващите избори като кандидат на ГЕРБ. 


“Защо не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент. Имаме достатъчно фигури, които можем да обсъждаме", заяви тогава премиерът. По-късно стана ясно, че се бил пошегувал, но това изказване предизвика широк обществен дебат.


По темата за войната в Украйна Борисов заяви, че България няма да участва в този конфликт, но подобни думи не сме чули все още от Плевнелиев.


„Днес говорих половин час с министър Николай Ненчев, тъй като той отива на среща на НАТО в Брюксел. Дал съм категорични разпоредби по тази тема. За наше най-голямо съжаление Кримското (б.р. Минското) споразумение не се спазва и войната се разраства в чудовищни размери - съвсем близо до нас. На срещите и с генералния секретар, и с външния министър, и с другия държавен секретар, категорично ясно и точно съм казал, че България не бива да бъде въвличана в подобен конфликт. Българският народ е миролюбив и всяка тема за военни действия не е приемлива”, категоричен беше министър-председателят. 


“Говорено е само за тези изнесени щабове в няколко държави. Те са логистични, не са свързани с каквато и да е военна техника. Те са на базата на подготовката на силите за сигурност, ако не дай Боже... На министър Ненчев категорично съм му казал да не поема ангажименти, каквито и да били. Ако има такива, да дойде в парламента и да каже какви са. Нито аз, нито Ненчев, сме оторизирани от народа за такива решения”, заяви Борисов.


Той допълни, че в страната ни може да дойдат бежанци и от Украйна. От думите му стана ясно, че България ще изпрати хуманитарна помощ там.



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Земетресение близо до Девин

Земетресение край Девин

Земетресение разлюля района близо до ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на