Свързани новини

03.02.2015 17:44

ДКЕВР издаде констативен протокол на "Енерго-про" след 16 жалби

Видян 1518 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на ДКЕВР Светла Тодорова съобщи, че регулаторът е предоставил констативен протокол на "Енерго-про" във връзка с двойните сметки, които над 60 хил. потребители на ток получиха. 


"Те имат право да изразят в 31-дневен срок възраженията си. След това контролният орган ДКЕВР трябва да излезе с решение за съставяне на актове или да се отиде към задължителни указания за дружеството. Това са двата варианта - в единия случай с решение на комисията, в другия с постановления за наказание", заяви Тодорова.


Тя предостави информация за извършените проверки на трите дружества за отчитането на електроенергията.


"До трите ЕРП-та са изпратени писма с информация за установяване на евентуални нарушения в дейността за разпределение и снабдяване на електрическа енергия. Информацията, която е поискана, включва планови графици, през които се е извършвало отчитането, както и такива за отчитането на тези хора", поясни тя. 

 

Тодорова добави, че за ЧЕЗ графика напълно съвпада с реалния при отчитането на електроенергията и в дружеството е постъпила една жалба.


За ЕВН тя обясни, че отчитането е по т.нар. ролиращ график, при който значението имат броя на месеците. Тодорова поясни, че при "Енерго-про" е установено, че са постъпили 16 броя жалби, които са свързани с периода на отчитане.


"Основното при тях е, че клиентите са били отчетени извънредно, но проблема е с падежа на плащане", заяви тя.


В края на януари около 70 хиляди абонати на „Енерго –про” получиха двойни сметки за ток като по закон, електроразпределителните дружества не могат да отчитат за период по-дълъг от 31 дни. 


В последствие от "Енерго-про" удължиха срока за заплащане на втората фактура. Миналият вторник се проведе извънредно заседание на ресорната парламентарна комисия, в която ЕРП-тата се отчитаха пред народните представители и от ЧЕЗ още тогава обявиха, че срещу тях има подадена само една жалба. 


На брифинг вчера, председателя на ДКЕВР Светла Тодорова обяви, че нарушението на "Енерго-про" не е толкова тежко, за да му се отнеме лиценза.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева