02.02.2015 11:33

Армията проверява колко мъжe могат да бъдат мобилизирани

Видян 1097 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В момента тече проверка на документи и какви са наличните възможности за извършване на мобилизация", съобщи началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, цитиран от БТА.


По думите му много от българските мъже, които могат да бъдат повикани от армията, са или зад граница, или със здравословни проблеми. 


"Ръководството на войската трябва да е наясно с пълната картина и затова се извършват редовно проверки на документите и наличните възможности", посочи Николов и добави, че в страната има около 3 хиляди резервисти. 


Той отбеляза, че тези хора имат сключени договори с армията и могат да изпълняват различни ангажименти за определен период от време.


Началникът на отбраната допълни, че войската, която ще бъде на турската граница, ще се грижи за осигуряване на транспорт за МВР, ремонт на техниката, оформяне или изграждане на палаткови лагери, както и ще оказва съдействие в логистична насока. 


"Войници няма да изпълняват задачи, свързани с оръжие", посочи Николов.


Във Варна началникът на отбраната участва в съвещание с ръководството на Военноморските сили, на което бе направен анализ за дейността на флота през миналата година.


Според Николов ВМС са работили много активно, за да поддържат нивото си на готовност и да изпълняват мисии зад граница. Всички кораби, участвали в международни учения, са се представили блестящо, посочи Николов и уточни, че това е оценката и на командванията, на които българските екипажи са били подчинени.


Вицеадмиралът каза още, че ВМС са в готовност да оказват съдействие на населението при бедствия и аварии. "Това всъщност важи за цялата българска армия, която вчера отново помага на хората при бедствието в община Смолян", допълни Николов.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева