30.01.2015 12:21

Кметът на Малко Търново: Съсипват Странджа, помогнете да я спасим!

Видян 1097 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на община Малко Търново Илиян Янчев взриви "Фейсбук" с емоционална публикация, подкрепена с шокиращи снимки за поголовното изсичане на горски масиви и разсипването на пътищата от тежките камиони, които превозват трупите.


"Ето това е Странджа! Странджа от Визица, през Граматиково, до пътя към ГКПП- Малко Търново! Нашата планина - красивата и уютната. Публикувам това с молба. Бъдете с мен в тази битка! Трябва да спасим поне това, което е останало!", призовава Янчев. Само за няколко часа постът му бе споделен от над 120 потребители на социалната мрежа.


"Пред очите ми тирове, претоварени с 10-15 тона над допустимото разбиват пътищата от републиканската и четвъртокласната общинска пътна мрежа. Пътища, водещи до туристически обекти, до най-стойностното ни наследство, нашата гордост - културната история, водещи до селата, до параклисите, до реките...", разкрива кметът.


Той запознал с проблема новия областен управител на област Бургас Вълчо Чолаков и получил от него очакваната подкрепа. "Но се нуждая и от вашата", обръща се кметът към познати и непознати в мрежата.


"Знам, че парите управляват света, но позицията ни към тях не бива да бъде еднаква. Доходоносният бизнес с продажбата на дървесина днес вече се превръща в злоупотреба със земята ни, с хората, останали да живеят тук, с онези, вложили своите средства в развиване на туризъм, с мен, с вас. С всички", казва Янчев.


"Нека заедно се преборим", призовава на финала малкотърновския кмет.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни