Свързани новини

29.01.2015 15:01

САЩ ни сложиха във „втори фронт” срещу Русия

Видян 2251 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сигурно си спомняте, че 19 минути попита посолството на САЩ защо помощник-държавния секретар Нюланд не придружаваше шефа си Кери по време на протоколните му срещи в София, освен с британския му колега, и каква е била нейната програма. Информация ни беше отказана. А ние писахме, че според източници във властта разговорите й са били във Военното ни министерство, което все още се казва „на отбраната”.


След това излезе неофициалната, но вече потвърдена информация, че без санкция на редовно правителство и на парламента, президентът Плевнелиев и служебният му кабинет са предложили разполагане на база на наша територия за война срещу Русия, както разкри Стандарт в понеделник. Припомняме, че военен министър тогава беше шефът на агенция в НАТО Велизар Шаламанов, а външен министър беше настоящият ни пръв дипломат 


Даниел Митов – висш служител на американска институция


Една такава ситуация силно напомня връщането към схемата на Сталин за „ограничения суверенитет” на България и другите страни в Източна Европа.


В сряда пък лидерът на Атака Волен Сидеров извади документи за привикване на запасняци по военните окръжия. Той попита мобилизация ли започва у нас? И поиска парламентът да извика премиера и ресорните министри, за да бъдат информирани депутатите, медиите и народът какво сме предложили на съюзниците си, какво сме се разбрали с тях на срещата на НАТО и при совалките на американския и английския първи дипломат и на шефа на Атлантическия пакт през последните десет дни. 


След като отрече информацията за мобилизация, но уточни, че запасняци все пак масово се привикват, Военното министерство, управлявано от земеделец, завършил художествено слово и представящ се за юрист, на практика призна твърдението на Сидеров. А от САЩ дойде информация, че в бъдещата база в Шабла ще се дислоцират танкове и друга бронирана бойна техника, които в момента са в Германия. Събуди го ген. Ходжис - главнокомандващия сухопътните им сили. САЩ още в понеделник съобщиха, че ни дават 15 милиона долара военна помощ. Те обаче не отиват за нуждите на българската войска, а за техните бази у нас, които до момента са 4. Според спогодбата от 2006 г., подписана от кабинета на Тройната коалиция и тогавашния държавен секретар Кондолиза Райс, те са наричани „обекти за съвместно ползване”. Малцина си спомнят, но в България, която не се води окупирана страна, имаме контингент до 5 000 щатски войници.


Вчера пък помощник - държавният секретар на САЩ по въпросите за Европа и Евразия Виктория Нюланд, известна с псувнята FUCK THE EU по адрес на ЕС, призова съюзниците в НАТО „да подкрепят военните мерки на Украйна, създавайки командни центрове и центрове за контрол във всичките шест страни, намиращи се на фронтовата линия“. 


Кой постави България на „фронтова линия”? Докъде може да стигне тази авантюра? Кой ще отговаря за това?


Конфликтът в Украйна е вътрешен за страната, каквато е и официалната позиция на всички държави досега. Нито САЩ, нито Русия досега са признали, че техни войници участват на двете страни на фронта.


Междувременно украинските българи бойкотират мобилизацията


Напомняме, че в 30-милионната вече държава 1% от населението или към 300 000 души са с наше етническо самосъзнание. Веднага след революцията от 20 февруари миналата година на тях им бе отнето правото да говорят на български. Тази забрана, апропо, отприщи и бунта в областите с най-компактно рускоезично настроение в Украйна, което пък доведе до отцепването на Крим и обявяването на Донбас за Новорусия. Българите не са единствените, които бойкотират мобилизацията в Украйна. 57% от призованите във военните окръжия в най-западните и най-подкрепящите властта в Киев области: Ивано-Франковска и Лвовска, също не желаят да ходят на фронта в Донбас. В зоната на конфликта в момента проруските сепаратисти имат значителен превес, а киевската армия губи не само позиции, а досега - и хиляди момчета, хвърлени без обучение като пушечно месо. 


Ще има ли и български войничета до тях? Така ли да разчитаме думите на Нюланд, че сме на фронтовата линия?


Кметството в Киев пък бе обкръжено от десетки хиляди недоволни от управлението на големия брат Кличко като градоначалник, понеже живеят с жесток режим на тока и на практика без парно. Миньорите пък протестираха пред сградата на правителството, защото от месеци не им е плащан и цент. Служителите в най-голямото предприятие на Украйна – също останали без възнаграждения от 3 месеца, също са на крак.


Зоната на бойните действия в Украйна и Крим, който според експерти се предполага, че би могъл да се атакува от базата в Шабла, е на десетина хиляди километра от Вашингтон, но на няма и 400 км от Варна.



Етикети
, , , , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате