29.01.2015 11:52

Русия излиза от ПАСЕ до края на годината

Видян 1064 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия реши да прекрати своята работа в  ПАСЕ поне до края на тази година след като нейната делегация бе лишена от правото да гласува. Организацията прие промени за пълномощията на руската делегация, с които тя бе лишена от право на глас и участие в ръководните органи на Асамблеята до април. След изтичането на този срок ще се решава дали Русия изобщо да продължи да членува в тази организация.


"След като руската делегация беше лишена от нейните основни правомощия и най-вече от правото на глас, по нататъшната й работа в тази организация губи всякакъв смисъл. Възможно е след година да бъде разгледан и въпросът да продължи ли Русия своето членство в ПАСЕ", коментира председателят на руската Държавна дума Сергей Наришкин. 


Подобно е мнението и сред членовете на горната камара на руския парламент - Съвета на федерацията. Според председателя на комисията по конституционно законодателство Андрей Клишас Русия трябва да прекрати всякакво сътрудничество с тази по думите му "стремително губеща своя авторитет организация на европейските бюрократи". 


Председателят на външнополитическата комисия в Руската държавна дума Алексей Пушков определи решението като "неадекватно". По думите му, то нанася много сериозен удар по общоевропейския междупарламентарен диалог.


Русия е един от основните донори за ПАСЕ с годишна вноска от 28 милиона евро.


Организацията отправи призив за изтегляне на руските войски от територията на Украйна и за освобождаване на пилота от украинските ВВС Надя Савченко, пленена от сепаратистите в Източна Украйна и откарана в затвор в Русия. Савченко, която символично беше избрана за депутат в Украйна през октомври, официално е част от 12-членната делегация на страната си в ПАСЕ.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на