Свързани новини

28.01.2015 13:52

Ципрас: Справедливо предоговаряне на гръцкия дълг

Видян 1298 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият гръцки премиер Алексис Ципрас заяви, че страната му ще търси справедливо и взаимно изгодно споразумение с кредиторите от ЕС за предоговаряне на дълга от 240 млрд. евро към кредиторите си. 


"Сред приоритетите на Гърция е ново предоговаряне с партньорите в търсене на по-изпълнимо, справедливо и взаимно изгодно решение", каза Ципрас на учредителната среща на кабинета.


40-годишният премиер добави, че неговата администрация е "национално спасение", която е готова да "кърви", за да възстанови загубеното достойнство.


Според новото правителство на левицата, което получи властта след изборите в неделя, рецесията, ударила Гърция, не може да бъде преодоляна без намаляване на дълга и съкращаването на строгите икономии.

 

На днешното си първо заседание новият кабинет се очаква да обсъди въпроси, свързани с прекратяване на процеса на приватизация, възстановяването на работа на уволнените държавни служители, финансовата ситуация в страната, предстоящите преговори с международните партньори по проблема на държавния дълг, както и опитите на Европейския съюз да игнорира неговата позиция относно санкциите срещу Русия.


Алексис Ципрас заяви, че страната му няма да просрочва задълженията си към западните си кредитори.


"Ние няма да влезем във взаимен разрушителен сблъсък (с тройката, б.р.), но ние няма и да продължим политиката на подчинение", отбеляза премиерът.


ЕС предупреди новото гръцко правителство да се придържа към поетите ангажименти към кредиторите си.


Докато новоизбрания премиер от радикалната левица изнасяше своята встъпителна реч, гръцките 10-годишни облигации нараснаха с над 10%, което отразява опасенията на инвеститорите относно краткосрочните рискове от преструктурирането на дълга през следващите месеци.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак