Свързани новини

27.01.2015 15:50

КЗП глоби Енерго Про с 25 000 лева

Видян 1138 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Варненският окръжен съд наложи глоба от 25 хил. лева на "Енерго-Про Мрежи" АД и "Енерго-Про Продажби" АД. Санкцията идва по искане на Комисията за защита правата на потребителите.


За окончателните решения на съда от КЗП са информирали ДКЕВР с цел прилагане на регулаторните си функции относно промяната на общите условия.


Относно прогласените за нищожни от съда неравноправни клаузи, съдържащи се в Общите условия на "Енерго-Про Мрежи" АД и "Енерго-Про Продажби" АД, Комисия за защита на потребителите е извършила анализ на Общите условия на договорите за пренос на ел. енергия през електроразпределителните мрежи на "Е.ОН България Мрежи" АД и на Общите условия на договорите за продажба на електрическа енергия на потребители, клиенти на "Е.ОН България Продажби" АД, при който е установено наличието на неравноправни клаузи в горепосочените Общи условия.


В съответствие със законоустановената процедура КЗП е изпратила препоръки до дружествата за отстраняване на неравноправните клаузи. 


В депозираните в КЗП становища ЕРП-тата не са се съобразили с препоръките, дадени им от Комисията. С цел защита на потребителските интереси и във връзка със становищата на дружествата КЗП е завела колективни искове за прогласяване нищожността на констатираните неравноправни клаузи. Следва да се има предвид, че и с окончателните решения на последна инстанция се потвърди становището на КЗП.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби