26.01.2015 13:44

Как Меркел погреба Гърция

Видян 1708 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

62% младежка безработица и скок на общата от 15% до 27% в момента – това донесе на Гърция 4-годишната програма за икономии и „проевропейски реформи”, наложена от Ангела Меркел като властелин на ЕС. Вместо да спадне, дългът на комшиите се увеличи от стряскащите 124% до ужасяващите 175% от БВП. Той пък от своя страна се срина с 20 на сто. 240 000 малки и средни предприятия – гръбнакът на гръцката икономика – фалираха. 330 000 елински домакинства са лишени от електричество, понеже не могат да плащат сметките си. Но могат да гласуват. Също като бездомниците в Атина, чийто брой нарасна от 3000 на 35 000. А можеха да бъдат повече – имайте предвид факта, че броят на самоубийствата в Гърция главоломно нарасна с 43% за 4-те години "реформи".


Това са факти, извадени не от нас или от гръцка медия, а от авторитетния италиански вестник Република в навечерието на изборите при южните ни съседи. Така всекидневникът обясни в петък предварително победата на Ципрас и неговата лява партия Сириза. Тя спечели повече от убедително предсрочния вот в неделя. Един мандат я раздели от пълното мнозинство в парламента на Елада, но пък Ципрас се разбра за коалиция с другата алтернативна партия – Независими гърци и вече положи клетва като премиер.


Неинформиран, премиерският медиен съветник Тома Биков сподели някои невчесани мисли във Фейсбук: „Нека парите за Гърция спрат сега. Крайно време е да им върнат драхмата, което да доведе до хиперинфлация и доходите им да се изравнят с нашите. Мисля, че ще бъде напълно заслужено и извоювано от социалистическия гръцки народ”.


Явно той не разбира, че сигналът от Атина е изключително важен, преценяват безпристрастни и неовластени анализатори. Понеже очевидно под ръководството на Меркел Европа не отива в добра посока. И понеже сме част ЕС, то е много важно и за нас. Явно за трети път в последния век доминацията над континента на Германия най-меко казано не носи добро на останалите народи.




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева

Може да почувствате нужда да се оттеглите малко и да преосмислите някои от своите планове

Може да почувствате нужда да се оттеглите малко и да