23.01.2015 16:21

България губи 1,2 млрд. лева от горива на черно

Видян 1366 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 1,3 млрд. литра дизелово гориво не се декларират средно на година в България, което представлява 36,2% от общия дял на дизеловото гориво, показва анализ на Министерство на финансите. 

 

Загубата за държавния бюджет от укрити данъци по нерегламентирани доставки и продажби на течни горива се оценява на 1,1 - 1,2 млрд. лева.


Финансовото ведомство е изготвило анализ на промените в Закона за ДДС, които са в сила от 1 януари с цел да оцени влиянието и ефектите, които оказват промените върху бюджетните приходи, развитие на пазара на течни горива, конкуренцията и други. Данните от анализите показват наличието на значителен риск по отношение на доставките на течни горива, като най-рискови са оценени доставките на дизелово гориво, посочват от министерството. 


При общо средногодишно потребление на дизелово гориво от близо 3,4 млрд. литра за анализирания тригодишен период, декларираните средногодишни доставки за същия период са в размер на над 2,1 млрд. литра.


Анализът показва, че най-рискови са доставките с получатели от икономическите сектори – "Селско стопанство" – 48,1%, и "Транспорт" – 34,5%. 


Министерството на финансите не може по безспорен начин да установи дали от ведомствените бензиностанции се извършват зареждания само на собствени превозни средства или има нерегламентирани продажби на течни горива без платени данъци, както и дали в тях не се зарежда нелегално гориво, за което не са издадени документи.


Измененията в закона предвиждат всички данъчно задължени лица, които зареждат с гориво за собствени нужди, да отчитат продажбата с фискално устройство. Промяната се отнася, както за земеделските производители, които зареждат за собствени нужди селскостопански машини и техника, така и за  лица, осъществяващи транспортни, спедиторски, производствени, строителни и други дейности. 



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще