Свързани новини

23.01.2015 10:46

Япония преговаря с "Ислямска държава" за заложниците

Видян 954 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Япония преговаря по различни канали за съдбата на двамата си граждани, похитени от групировката "Ислямска държава", съобщи японският външен министър Фумио Кишида. 


Той обаче отказа да разкрие съдържанието на преговорите. По-рано заместник-министърът на външните работи Ясухиде Накаяма, който е в йорданска столица Аман и координира опитите на Токио да спаси гражданите си, заяви, че Япония се надява да се договори с екстремистите.


Според Накаяма в Япония разчитат, че "Ислямска държава" ще интерпретира правилно действията на Токио в Близкия изток и ще освободят заложниците. 


Генералният секретар на японското правителство Йошихиде Суга каза на пресконференция, че правителството до момента няма потвърждение за настоящото състояние на заложниците.Неизвестно остава и местонахождението им. По данни на информационна агенция Киодо на 17 януари пленниците са били прехвърлени от град Ракка в Алепо, след което продължават да ги местят от едно място на друга.


Във вторник на ислямистки сайт бе качен видеоклип със заложниците Кенджи Гото и Харуна Юкава, в който похитителите поискаха до 72 часа да получат откуп от 200 млн. долара и заплашиха, че ако това не стане, ще екзекутират пленниците си. Срокът изтича днес.


На пресконференция в Токио майката на журналиста Кенджи Гото призова екстремистите да пуснат сина. 


"Той не е враг на "Ислямска държава", освободете го", помоли тя. Министърът на отбраната Ген Накатани е разговарял по телефона с американския си колега Чък Хейгъл за кризата със заложниците.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей