21.01.2015 14:01

Кой извади Димо Гяуров от нафталина?

Видян 8462 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В последно време прави впечатление изваждането от нафталина на стари полит.комисари, които да четат морал от тв екрана. Стигна се дотам да сформират и общи хорове. Например „разузнавачът” Димо Гяуров и стария нов депутат МИтоди Андреев. Двамата имат едно общо кратно на име Гоце. 


Папката с ДС-миналото на Георги Първанов не бе извадена през 2001 г., когато Димо беше шеф на разузнаването, чийто агент по соцвреме е бил абв-еецът, а Методи Андреев бе шеф на комисията по досиетата по същото време. Те можеха да съобщят името на Гоце преди парламентарните избори през юни 2001 г., когато извадиха от играта кого ли не с един списък и така Първанов никога нямаше да стане по-късно президент на вота за държавен глава същата есен. Но предпочетоха да го съхранят. От обществото остана скрито тъмното минало на селянина от Сирищник. 


По логиката „с един куршум – два заека”, с укриването на Гоце, прецакаха Петър Стоянов, който ги направи политици с надеждата да помогнат на Командира Костов във войната му срещу другата синя легенда. А прецакването се оказа двойно. И Костов, и Стоянов изгубиха властта си. А СДС изпадна в кома, та не се е съвзело до днес.


Сигурно не е случайно, че синият Гяуров бе крепен при вземането на властта от червения агент и президент Гоце и си остана шеф на НРС. Та и сигурно щеше да векува, ако не беше МОСАД. Израелските тайни служби потърсиха техниката, за която бяха дарили 400 000 долара на НРС три години по-рано. Както писа тогавашният в.Монитор, въпросните пари обаче – защо ли – се оказаха никога незаприходени – т.е., не влезли в касата на родното разузнаване. Така и не се разбра къде са потънали и защо не е купена техниката, за която са били предназначени. Ала стана ясно, че след повдигането на темата от еврейска страна и двукратни срещи на тогавашния премиер Симеон Сакскобуррготски с Гяуров 400-те бона в зелено (поне милион и половина евро в днешна равностойност) са върнати. Ама МОСАД не пасе трева и съобщи – надлежно описаните от израелците номера на банкнотите и бандеролите се оказват съвсем различни от върнатите. Ясно какво означава това, нали! 


Гяуров логично бе отстранен от шефския пост в разузнаването, но благодарният Гоце го прати посланик в Унгария през същата 2003 г.


Междувременно човекът, произведен от сержант в полковник, а после почти веднага издигнат до генерал, се прочу и с имоти. Незнайно как като шеф на разузнаването (по онова време заплатата е чисто към хилядарка) Гяуров се сдоби по време на мандата си с два апартамента и ателие в престижна кооперация в Изток, построена от фирмата .... ремонтираща огромната 15-етажна сграда на Националната разузнавателна служба. 


Комшии му се оказаха тогавашният шеф на „Софийски имоти”, а после години наред подсъдим за имотни далавери Тошко Добрев, осигурил терена за блокчето на цена 4 пъти по-ниска от пазарната, и братът на тогавашния президент Петър Стоянов – Емил.


Гяуров се опита да оправдае покупката на космическа стойност с богатство на семейството си. Ала после се оказа, че доста е преувеличил възможностите на фамилията, както показаха справките. 


Проверка на 19 минути в последната имотна декларация на Гяуров като син депутат от 2013 г. показа: той притежава не само тези имоти, ами цяла махала. Става дума за 6 апартамента – от тях само 1 в родната му Варна, другите в София, 2 къщи – едната в морската столица, 2 магазина – значи и те не реституирани, ами купени от държавните им заплати с неговата съпруга, 3 гаража, 1 парцел в София, джип Гранд Чероки, придобит за 49 000 лева и – забележете – цели 11 влога и едно вземане на обща стойност 291 452 лв.


Моралът значи е ясен – ами материалът???



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни