Свързани новини

21.01.2015 10:30

Япония иска помощ от Франция за заложниците

Видян 1037 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Япония е помолила Франция за помощ за освобождаването на двамата японски граждани, които бяха похитени от джихадисти на „Ислямска държава", предаде АФП. 


Властите в азиатската страна са изпратили в Йордания група за бързо реагиране в борбата с международния тероризъм.


Преди ден екстремистите поискаха откуп от 200 млн. долара за двамата пленници - Кенджи Гото и Харуна Юкава.


Японският външен министър Фумио Кишида, който е на посещение в Лондон, е разговарял по телефона с френския си колега Лоран Фабиюс. 


"Нашето правителство би искало съдействието на Франция, по-конкретно за обмяна на информация, с цел бързо освобождаване на нашите граждани", заявил Кишида пред френския министър.


Фабиюс е поел ангажимент да работи „в тясно сътрудничество с японските власти, за да се стигне до възможно най-бързо решаване” на проблема.


Японското правителство потвърди самоличността на двамата свои граждани Кенджи Гото и Харуна Юкава, съобщи генералният секретар на японското правителство Йошихиде Суга. Той допълни, че Токио възнамерява да рязясни на джихадистите чрез медиите целите на политиката си в Близкия изток. 


„Тя е насочена към подобряване на жизненото равнище на населението в региона, а не към убийството на мюсюлмани", подчерта Суга.


Групировката „"Ислямска държава” екзекутира четирима западни заложници, включително американските журналисти Джеймс Фоули и Стивън Сотлоф.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.