Свързани новини

19.01.2015 18:02

Домусчиев на война с Калфин

Видян 1578 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не виждам нищо добро за бизнес климата в България, ако реформите ще ги измислят и провеждат бивши комсомолци, които нямат никакъв реален опит в бизнеса". Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев в интервю за ПИК. Той обясни, че с част от министрите липсва диалог.

 

"Чуваме за намеренията им от медиите и за съжаление имаме сериозни притеснения относно реформите, които предстоят. Това е едно от сериозните ни притеснения за това какво ще се случи в държавата през 2015 г. Визирам министър Калфин. Правят се срещи със синдикатите, без да се кани третият партньор в лицето на работодателските организации", добави председателят на КРИБ.

 

"Вземат се решения за определени реформи, а в същото време през последните дни наблюдавам отново по медиите как министър Калфин обявява, че желае увеличаване на пенсионните и осигурителните вноски. Дори коментира и увеличение на данъцитер, без това нещо да е коментирано и обсъждано с бизнеса. Опасявам се сериозно от тези намерения, които за мен и колегите от КРИБ не са реформи. Притеснени сме за цялата индустрия", каза още Домусчиев.

 

Според него увеличението на осигуровки и данъци не може да бъде тълкувано като реформа така, както направи министър Калфин с повишаването на максималния осигурителен праг.

 

"Просто този брашнян чувал - бизнеса, колкото и да го тупаш, в един момент нищо няма да излиза", коментира Кирил Домусчиев.

 

Той сподели, че увеличаването на осигурителната тежест в последните дни е на дневен ред в обсъжданията между членовете на КРИБ. Те са получили много обаждания по тази тема от представителите на бизнеса, които са силно разтревожени. 

 

"Но моето притеснение е, че ГЕРБ е заложник на малки партии, които не изповядват идеите й. По тази причина може да се стигне до парадокса ГЕРБ да не си изпълни предизборните си обещания", заяви Домусчиев. 


От КРИБ се надяват на допълнителна среща с правителството, заради пенсионната реформа.

 

"С едно такова увеличение на осигурителната тежест, единственият ефект ще бъде да се бутнат много фирми, които в момента са на ръба, обратно в сивия сектор. Така много наши фирми няма да са конкурентноспособни, което допълнително ще свие инвестициите и работните места в нашата страна", коментира председателят на КРИБ. Той дори прогнозира, че годината няма да бъде успешна от гледна точка на инвестиции, заради такива реформи.

 

"Има доста по-интересни държави, където може да се прави бизнес и едва ли някой ще тръгне да инвестира в България, включително и малкото български инвеститори, които сме останали тук", завърши Домусчиев.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева

Така или иначе всички проблеми са в собствената ви глава

Така или иначе всички проблеми са в собствената ви