Свързани новини

16.01.2015 12:07

Избори 2 в 1 догодина иска Гоце

Видян 1309 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Твърде вероятно е някой да се опита да окаже натиск за избори две в едно. Ако не на местните избори тази година, то за президентските догодина". 


Това заяви в ефира на бТВ лидерът на АБВ и президент на България (2002 г. - 2012 г.) Георги Първанов. Според него изводи в тази посока може да се направят от взаимните реверанси, който през последните няколко месеца си разменят през медиите, представители на ръководствата на ГЕРБ и ДПС.


Георги Първанов коментира и предложението за референдум по темата със задължителното гласуване, като заяви, че народното допитване по темата трябва да бъде допълнено с въпрос, касаещ въвеждането на мажоритарна изборна система. 


Лидерът на АБВ взе отношение и във връзка с визитата на държавния секретар на САЩ Джон Кери. 


“Аз имах повече очаквания, може би защото имам критериите, имам сравнението с моите срещи с президента Буш 2005 г. в Белия дом, след това неговата визита в България. И на двете визити имаше много ярки, силни послания - затова че ни подкрепя за членство в Европейския съюз, затова че ни подкрепя да спасим осъдените сестри в Либия. И особено важно оценяваха лидерската роля на България на Балканите. Сега не чувам такова нещо. Повече чух едни препоръки, казано дипломатично, разбира се, за борба с корупцията, има очевидно много по-високи очаквания“, посочи Първанов. 


В отговор на журналистически въпрос свързан с програмата на правителството за управление на страната Георги Първанов заяви, че тя е изготвена без необходимия широк политически дебат. Такъв по думите му отсъствал и при изготвянето на предложенията за съдебна реформа. 


“Имаме много сериозни бележки към проекта за реформа в правосъдието. Този проект, който сега гравитира, обсъжда се и в Министерски съвет, и в парламента. Вероятно нашата парламентарна група ще гласува „за“ проекта при всичките му несъвършенства, като си запазим правото да изразим особеното си мнение по конкретни аспекти, тогава, когато се обсъждат съответните законопроекти“, заяви Георги Първанов. 


Той бе категоричен, че АБВ не е получила покана за диалог при изработването на програмата за реформи в сектора.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец