Свързани новини

29.12.2014 14:12

Директорът на Гранична полиция хвърли оставка

Видян 1710 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Директорът на Гранична полиция Захарин Пенов е подал оставка и министърът на вътрешните работи Веселин Вучков я е приел. Това съобщи министър Вучков на пресконференция след като се срещна с ръководителите на синдикалните организации в МВР.


Пенов е подал оставка в събота по морални причини, заради инцидента с полицай Асен Асенов на българо-турската граница, информира БТА. Министър Вучков заяви, че от МВР ще предложат на Министерския съвет нова форма за охрана на границата, защото според него сегашната вече е изчерпана. По думите му командироването на полицаи от вътрешната част на страната генерира огромни проблеми. Министър Вучков посочи, че те не са подготвени, а и с командироването им се оголва вътрешната част на държавата.


МВР ще работи по план, който предвижда изграждане на допълнителна ограда на границата, подобряване на пътищата в най-рисковите участъци и подобряване на техниката.


При тежка катастрофа в нощта на 25 срещу 26 декември край село Горно Ябълково, община Средец, загина 34-годишният служител на Гранична полиция-Русе Асен Асенов. Той бе с 12-годишен стаж в системата, има две деца. При катастрофата пострадаха 14 гранични полицаи. Те бяха транспортирани до болницата в Бургас. Шестима полицейски служители, пострадали при пътния инцидент, бяха настанени за лечение там без опасност за живота. Останалите 8 пострадали служители на МВР бяха освободени за домашно лечение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец