Свързани новини

29.12.2014 12:15

Българи зад граница скочиха срещу „биволът“ Атанас Чобанов

Видян 2159 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Наши сънародници във Франция скочиха срещу журналистът и собственик на сайта „Биволъ“ Атанас Чобанов. Малцината, които го познават в Париж твърдят, че той с измамни действия е придобил права върху вестник „Парижки вести” и го използва главно като повод да събира спонсорства и дарения за собствената си издръжка. Срещу него възразиха Иван Живков, Париж, Георги Апостолов, Лас Вегас, Мария Вилянова, Сао Пауло, Силвия Войнова, Ню Йорк, Мартин Василев, Прага, Чавдар Стоименов, Аделаида, Георги Георгиев, Ню Йорк, Стефан Пиронков, Лос Анджелис, Галя Вълкова, Лион, Анна-Мария Шнайдер, Дрезден. Те дори са създали собствен сайт, в който плюят по Чобанов - http://tchobanovtruth.wordpress.com/.


Те пишат, че сред българите във Франция, които поддържат връзки с посолството ни в Париж се говори, че Атанас Чобанов се е предлагал нееднократно за сътрудник на българските тайни служби, но след като за това не са му предложени финансови облаги, се е отказва и започва да злослови срещу тях.  Раздразнените ни сънародници вадят и щрихи от неговата биография. Роден е през 1968 г. в София. Атанас Чобанов е емигрант в Париж от 1991 г. В младежките си години е комсомолски секретар, а през 1989 кандидатства за членство в Българската комунистическа партия (БКП). Може би потресен от падането на режима на Тодор Живков, 2 години по-късно той заминава за Париж, където става емигрант. Прави отчаяни опити да се включи в политиката. За целта се умилквал около СДС и НДСВ, а сега е силен привърженик на Иван Костов и ДСБ, затова лично той споменава многократно на различни хора, привърженик на „традиционното дясно“, както самия той го нарича.


В статиите му в уебсайта Биволъ никога не ще срещнете писмен материал срещу Иван Костов., нито една грама. Като че ли през времето на криминалната приватизация на управлението на Костов посланици, дипломати, чужди служби и разузнавания са си бъркали в ушите. Да не споменем някои други по-злачни места. Няма и помен от Поли Пантев и Косьо Самоковеца,нито кой покровителства контрабандата им,  нито за битката между лагерите на Богомил Бонев и Иван Костов по онова време на всички пластове, въпреки че надали това е убегнало от външния поглед.  Грами за Костов и кохортата му в българския Уикилийкс няма. Няма и да има, като се има предвид пристрастията на човека, който се пъчи за разследващ, едва ли не последен, мохикан у нас – Атанас Чобанов, който преди време бе и кандидат за евродепутат на синята коалиция.


През 2014 г. се завъртя към партия на „Зелените“, като стана водач на листата им за евроизборите. Интересен момент е, че в Европейския съюз „Зелените“ са лява партия. Така Чобанов отново се обърна към първоначалните си симпатии към комунистите след като беше изритан от сините редици. Прави няколко опита да създаде своя партия, но не успява да привлече симпатизанти – сред тези опити са „Е-партия” и Съюз на българите по света „Бъдеще”, от където лобира за по-строг доклад на ЕК към България.„Бъдеще” е регистрирана в Брюксел като лобистка организация. Имал контакти с български  и с чужди евродепутати. Техен човек например е бил депутатът Мартин Димитров (лидер на Съюза на демократичните сили (СДС) от 21 декември 2008 г. до 15 май 2012 г. и съпредседател на Синята коалиция.), но също Евгени Кирилов (от 1997 г. е член на Висшия съвет на БСП. През периода 2001-2005 г. е председател на комисията по външна политика и международни връзки на БСП. От 1999 до 2001 г. е член на Бюрото на групата на социалистите в Съвета на Европа) и Джоузеф Мускат от групата на социалистите.


Характеризира се с пълна безидейност и склонност да паразитира върху чужди идеи, които присвоява и представя за свои. Това може да го види всеки, защото повечето изтичания са взети от сайта Уикилийкс. Политическите възгледи, които изповядва, видно от дописки и други документи, които е публикувал или изпращал до различни институции, са объркани, противоречиви и като цяло показват некомпетентност и недостатъчно познаване на политическите проблеми.


Българите от чужбина пишат още в сайта:


„Правим този сайт, за да покажем истината за лицето Атанас Чобанов, което се подвизава в интернет пространството и като кандидат за Европейския парламент, председател на няколко фантомни партии, издател на „Парижки вести” и още много неща, които ще напишем скоро тук. Омръзна ни подобни хора да злоупотребяват с интересите и потребностите на българските общности в чужбина, водени от най-груби кариеристични и користни подбуди“.


Неотдавна за Чобанов се появиха съмнения, че е в особено близки отношения с пресаташето на „Минков Брадърс“ и „Винпром Карнобат“ Ваня Милчева. Публикувани бяха разследвания, в които се твърдеше, че служителката на алкохолния бос прокарва чрез сайта публикации срещу определени хора, конкуренти на боса й Миню Стайков. Въпреки че Атанас Чобанов отрича подобна зависимост, досега той не е написал нито един критичен текст срещу „Винпром Карнобат“ или въобще анализ на алкохолния бизнес в България. Още по-скандалното е, че фирмата на Миню Стайков е сред спонсорите на Атанас Чобанов, което предполага защита на бизнес интересите на винпрома, както и атакуване на негови конкуренти, пишат интернет медии. Съмненията се подсилват от своеобразен диалог между журналиста и Ваня Милчева във Фейсбук, който гласи следното:


Atanas Tchobanov: Милчева, ще почна да искам хонорари за Фейсбук статусите си.


Vannya Milcheva: той бюджетът за Вашите хонорари отдавна е заделен. Наско, това е поредната ти прекрасна статия, с която ми напълни душата.


Самата Милчева навремето е работила в информационна агенция „Балкан“. Любопитното е, че тя е купена впоследствие тъкмо от фирмата за производство на алкохолни напитки „СИС индъстрис“, чийто собственик е Миню Стайков. Проектът обаче се проваля и агенцията изчезна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.