Свързани новини

23.12.2014 14:31

17 КПП-та и камери пазят столичани в новогодишната нощ

Видян 1325 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

17 КПП-та и допълнителни мобилни камери ще има на площад „Княз Александър I” за празничния концерт в новогодишната нощ. Това съобщи „Монитор”, като цитира шефът на дирекцията по реда и сигурността към Столичната община Красимир Димитров. През пунктовете няма да се допускат пияни или дрогирани хора, както и такива, които носят ножове, огнестрелни оръжия и стъклени бутилки. „Ще е забранено и носенето на любителска пиротехника”, допълни Димитров.


Въпреки че около площада има разположени камери, за събитието ще има допълнителни мобилни устройства, както и изнесен видеоцентър. „Целта е, в случай на инцидент, да се реагира веднага и да се вземат бързи и адекватни мерки”, обясни Димитров.


Пунктовете ще има по бул „Цар Освободител” и площад „Княз Александър I”, а в случай на непредвидени инциденти и обстоятелства, те могат да бъдат сменени в последния момент. Около сцената ще има и служители от дирекцията за сигурност към общината, които ще пазят тревните площи, артистите и певците.


„Два медицински екипа и две пожарни пък ще се грижат за сигурността на празнуващите в новогодишната нощ”, каза още Димитров. Общината е осигурила и десет тоалетни. Седем човека от отряда за бързо реагиране на полицията също ще помагат за опазването на хората. Ще се изгради и буферна зона, където да се преместят хората при инцидент.


Изграждането на Сцена под звездите ще започне още на 28 декември, а общинските ченгета ще пазят денонощно мястото. Домакини на новогодишния концерт ще са водещата на БНТ Мария Андонова и актьорът Стефан Щерев. Хитовете си ще пеят Маргарита Хранова, Любо Киров, Калин Вельов и група „Тумбаито", Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени”, както и младите таланти Константин Белчев и диджей Рей Бон.


Пред събралите се хора на площад ”Александър I” свои песни ще изпълни един млад певец - Константин Белчев. В празничната програма преди това ще участват актьорите от „Шоуто на канала” Тончо Токмакчиев, Камен Во, Марта Вачкова и Жоро Мамалев.


Певицата Десислава ще изпълни фолклорна музика, а на сцената ще са и духовият оркестър „Карандила” и ансамбъл „Чинари”. Танцовите изпълнения ще са от балет „Веда Джуниър”.


„Няма да липсват впечатляваща празнична заря, светлинни ефекти, перфектен звук, покриващ целия площад, и още много изненади”, обещават от общината. Очаква се над 20 000 човека да посрещнат Новата година на площада.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион