Свързани новини

22.12.2014 14:21

Прогнозират над 1,1 млрд. международни туристи за 2014 г.

Видян 935 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Броят на международните туристи през 2014 г. ще надхвърли 1.1 млрд. души, прогнозира Световната организация по туризъм към ООН (UNWTO, ЮНВТО). Това съобщава Money.bg, като се позовава на информация от Интерфакс.


За периода януари - октомври броят на пътешествениците е бил 978 млн. души, което е с 45 млн. повече от същия период на миналата година, се казва в доклада „Барометър на световния туризъм".


„При такава тенденция към края на 2014 г. международният туризъм навярно ще достигне рекордни показатели", отбеляза генералният секретар на Световната организация по туризъм Талеб Рафаи.


„Това са забележителни резултати, предвид факта, че различни региони на планетата продължават да се сблъскват със значителни геополитически и санитарни проблеми, докато в същото време възстановяването на глобалната икономика има нестабилен и неравномерен характер", добави Рафаи.


Най-посещаваният регион остава Европа, на която се падат над половината от международните туристи. Броят им за периода януари-октомври се е увеличил с 4 %. Въпреки това показателите за отделните европейски държави са различни. Броят на туристите в Северна Европа и страните от Средиземноморския регион са се увеличили със 7 %, а в Централна и Източна Европа се наблюдава стагнация.


Най-съществен прираст на туристите за деветте месеца отбелязва американският континент - 8 на сто. В Африка броят на пътешествениците се е увеличил с 3 %, в Азиатско-тихоокеанския регион - с 5 %, в Близкия Изток - с 4 на сто.


Дългосрочната прогноза на организацията, в която членуват 156 страни, за периода 2010- 2020 г. предвижда броят на международните туристи да нараства средно с 3,8 на сто.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв