Свързани новини

22.12.2014 12:01

122 млн. лв. изплатени по ОП Регионално развитие

Видян 1168 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,Към днешна дата имаме възстановяване на част от мерките по Оперативна програма „Регионално развитие”. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова в предаването „Денят започва” по БНТ . „От януари чисто формално се надявам на 100% да са размразени. Изпълнихме всички указания. Бяха тук от одиторите от Европейската комисия”, посочи тя.


Павлова припомни, че когато кабинетът е започнал работа на 7 ноември, са направили анализ каква е ситуацията с усвояването на еврофондовете по всяка програма. Тя подчерта, че с мерките, които са били започнати дори по времето на служебния кабинет и усилията на министерството, особено в последните 2 – 3 седмици на декември, са направили всичко възможно и са успели да разплатят много повече от тези 106 млн. лева по ОПРР, които щяха да бъдат загубени. „Успяхме да разплатим 122 млн. евро и дори да има нередност, нещо, което да не бъде признато като разход, България да не загуби един лев по ОПРР”, обясни министър Павлова.


Във връзка с това дали пускането и замразяването на програмите се глобява, регионалния министър коментира, че това е стандартна процедура. „Проблем е дотолкова, доколкото, когато Брюксел спре възстановяването на средствата, ние сме длъжни от бюджета да продължим да разплащаме по тях. Наказанието е под формата на това, че ние си обременяваме допълнително държавния бюджет за неща, които бихме могли да ги плащаме с европейски фондове. Затова е важно за нас максимално бързо да отблокираме парите по ОПРР”, каза още министър Лиляна Павлова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп