Свързани новини

19.12.2014 17:25

Емил Бонев пое Народния театър

Видян 2124 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Народният театър "Иван Вазов" вече е с нов директор. Това e актьорът и драматург Емил Бонев. Назначението му е от днес със заповед на министъра на културата Вежди Рашидов. Бонев ще ръководи театралите до насрочването и провеждането на конкурс за длъжността "директор" на театъра, предава дартснюз.


Трупата остана без директор, след като Александър Морфов хвърли оставка, ядосан от избора на Слави Бинев за председател на комисията по култура в парламента. 15 декември беше датата, от която досегашният директор на театъра Павел Васев пък официално излиза в пенсия. По неофициална информация на Дартс нюз Явор Гърдев може да заеме поста за постоянно.


Временно изпълняващият длъжността Емил Бонев дълги години беше директор на Драматичен театър "Н. О. Масалитинов" в Пловдив. Има и над 60 роли в театъра, като още в началото на артистичната си кариера е отличен с Първа награда по актьорско майсторство на Национален преглед за драма и театър за ролята на Васил Левски в "Тайната вечеря на Дякона Левски".


Той завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кр. Сарафов" през 1986 г. Има и десетки участия в кино и телевизионни продукции, режисьор е на изключително популярни постановки и сериали. Дебютната му пиеса като автор – "Морска сол", е играна с голям успех в множество театри у нас и в чужбина и е последвана от други успешни заглавия, като: "Пакетче семки", "Покер" и "Кантон 117".


Емил Бонев има и богата биография в областта на театралната, филмовата и фестивалната продуцентска дейност. Бонев е и главен сценарист на българския сериал "Недадените", посветен на спасяването на българските евреи през Втората световна война.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху