Свързани новини

18.12.2014 16:48

БИЛЛА ни пробутва месо, пълно с консерванти

Видян 3036 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оказва се, че вместо качествено и истинско месо, БИЛЛА продава на своите клиенти продукти, пълни с вредни консерванти. Разтревожени потребители споделиха в социалните мрежи снимка, на която ясно се вижда съдържанието на свински бут, предлаган в магазин на веригата, намиращ се на ул. Г. С. Раковски 116 в София. Вътре има всичко друго, но не и месо. При изброените съставки срещу свинско месо дори има въпросителна. За сметка на това, вътре има колаген, натриев дифосфат, трифосфат и нитрит, картофено нишесте, карагенан, изоаскорбат, кармин и много други сложни за произнасяне подобрители. Повечето от тези вещества са канцерогенни, а натрупването им в организма води до изключително неприятни последствия. Карминът и карминовата киселина например, се извличат от насекоми и често водят до алергии.


Благодарение на новия закон за екетиране на храните, който влезе в сила от 13 декември, производителите и магазините вече не могат да скрият добавките, които влизат в състава на продуктите им. Според наредбите всички Е-та трябва да бъдат изписвани с популярните им наименования, а не с букви и цифри и да бъдат достатъчно четивни. Така на светло излязоха всички канцерогенни вещества, за които доброволно заплащаме и консумираме, и които биват рекламирани като "здравословни и вкусни".   


19 минути припомня, че само преди няколко дни от касова бележка на същата верига стана ясно, че баничките, които се предлагат там, съдържат 13 Е-та. На етикета дори е посочено, че баничката е със сирене, но най-отдолу пише, че всъщност вътре има  млечен продукт, получен от растителни мазнини.   



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните и да ви търсят