Свързани новини

18.12.2014 11:41

ВСС отрича натиск над протестиращите съдии в Градския съд

Видян 1199 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Представляващата Висшия съдебен съвет (ВСС) Соня Найденова отрече съветът да разполага с информация, че Софийският градски съд (СГС) упражнява натиск над 15-имата съдии, които през миналата седмица обявиха безпрецедентен протест срещу ръководството си и поискаха оставката му.


По информация на "Дневник" председателят на Гражданското отделение в съда Богдана Желявска е изискала справка за делата по частни жалби само от съдиите от списъка на поискалите пълна проверка на дейността на шефа на СГС Владимира Янева и заместниците й.


Още миналата седмица съдии от Градския съд сигнализираха медиите, че ръководството е предприело контрадействие срещу отвореното писмо, призоваващо за оставката му, спускайки подписки в своя защита сред деловодителите и секретарите в съда. От СГС потвърдиха за подписките, но отрекоха да са техни инициатори. Междувременно 25 съдии от Софйиския районен съд също подкрепиха исканията на колегите си от Градския съд.


По повод скандала около съдия Румяна Ченалова, срещу която преди ден бе образувано дисциплинарно производство, Соня Найденова коментира в четвъртък пред БНТ: "Тъжно е че информацията за този конкретен случай (Белведере - бел.ред.) разбрахме от френския посланик и медиите, но за други случаи сме знаели и сме работели по конкретни проверки срещу нея".


Найденова отрече да се прави кризисен пиар по случая – според нея действията на СГС представлявали адекватна реакция, тъй като се очаквала допълнителна информация от прокуратурата. Също така Етичната комисия се нуждаела от време, за да приключи преписката, но имало достатъчно информация за дисциплинарно производство.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата