Свързани новини

16.12.2014 15:14

Избираме между НОИ и частен фонд за пенсия

Видян 1218 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българите вече ще избират къде да са парите им за пенсия - или в НОИ, или в частен пенсионен фонд. Този избор дадоха депутатите от бюджетната комисия, като приеха промени в основната държавна сметка на второ четене. Така хората ще имат възможност за прехвърляне на партидите от частните фондове в Националния осигурителен институт. Промяната засяга работещите, родени след 1960 г., а размерът на прехвърляните пари е 5% от осигурителната вноска.


В зала идеите на ГЕРБ бяха подкрепени от ДПС и Патриотичния фронт, но не и от Реформаторския блок. От КРИБ подкрепиха прехвърлянето на средства от частните пенсионни фондове към НОИ. "Тона не "национализация", каквито мнения се чуха, ние даваме право на свободен избор на хората", аргументира предложението на ГЕРБ председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова. Според много работодателски организации обаче става дума за одържавяване на НОИ.


Депутатите решиха още да има затвор за шефове, които крият осигуровки. 5 години зад решетките чака всеки работодател, който осигурява подчинените си на една сума, но не ги осигурява на нея, а им дава пари под масата. Некоректните шефове ще отнасят и 2 хиляди лева глоба.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

телец