Свързани новини

15.12.2014 16:25

Съдебната битка за КТБ остана за догодина

Видян 1111 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният административен съд отложи за 9 февруари 2015 г. делото, образувано срещу отнемането на лиценза на КТБ.


Отсрочката се наложи, за да може банката и УС на БНБ, които вчера нямаха представители, да успеят да се запознаят с исканията на всички страни.


Докато не минат делата във ВАС, не може да продължи и казусът за обявяването на институцията в несъстоятелност, който е образуван в Софийския градски съд.


По настояване на дружеството на Цветан Василев - Бромак компанията КТБ също ще бъде конституирана като страна в процеса. Магистратите записаха специално в мотивите си, че банката е пряко засегната като институция от решението на БНБ.


Стана ясно, че БНБ ще осигури необходими документи за разследването, ще бъде назначена съдебно-икономическа и счетоводна експертиза.


Първото заседание започна при засилен медиен и обществен интерес. Самото дело бе белязано от искри между гражданите вложители и съдебната охрана. В малката зала, където започна процесът, се допускаха само толкова хора, колкото можеха да седнат на пейките.


На заседанието присъства и известният певец и вложител в КТБ Васил Найденов.


Адвокатът, защитаващ интересите на Бромак – Менко Менков, поиска делото за несъстоятелност да бъде спряно, като основен мотив за желанието станаха критики към квесторите. Магистратите обаче порязаха мераците на Менков.


В 7-дневен срок, защитата на Бромак и КТБ трябва да изрази становището си по всички доказателствени искания за спирането на производството, заради предявен иск за нищожност на решението на управителния съвет на БНБ, заради което бе отнет лицензът.


Междувременно стана ясно, че вчера са били възстановени 36,8 млн. лв. по сметките на 15 общини с блокирани пари в банката на Цветан Василев.


Напомняме, че КТБ е отпуснала 11 кредита на обща стойност над 500 милиона лв. на секретарки, охранители и чиновници, работещи за нея, месеци преди институцията да фалира.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак