Свързани новини

15.12.2014 15:18

Случайно ли разпределиха делото на Асен Генов?

Видян 1956 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-яростните противници на сегашната система за разпределяне на делата по случаен принцип в съдилищата се оказват съвсем неслучайно разпределени. Бившата шефка на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова оправда за хулиганство, насаждано чрез медиите на нацията с оскверняване на паметници, грънчаря и кришнар, представящ се като блогър Асен Генов. Било негово гражданско право да изказва позиция. Твърдят го онези, които смятат за редно същият съд да обявява определението „символ на социализма” за обида и клевета. Интересен факт е, че към неправителствените организации, в които членуват двамата „случайно” се разпределят солидните финансови субсидии на фондация Америка за България.


Тодорова, която е говорител от позицията на истината и се изказва, сякаш е светица, трябва да си припомни и други скандални неща от своята практика, най-вече забавянето на дела.


Нека, моля, праведната дама да обясни как допусна да се измъкне изнасилвач на две деца, действал пред родителите им???!!! Защо забави с години присъдата му???!!! Защо забави 5 години – да, цяла петилетка, дело за отвличане???!!!


Или пък защо допусна Атанас Тилев да се спаси и да не му бъде потърсена вина или поне финансова отговорност за източването и фалита на Банката за земеделски кредит при кризата 1996-97 г? Случайно ли тя даде рамо на агент Румянцев като съдия по затлаченото му дело? Питаме и във връзка с делото КТБ, което си прилича като две капки вода с онова на Банката на Тилев (апропо, и той като Цветан Василев доби баровска вила в Швейцария). И което днес отново някой се опитва да представи като едва ли не политическо, пък то си е чисто криминално. Докога ще бъде толерирана безнаказаността в българската съдебна система и не е ли това много по-голям проблем от случайното разпределение на делата? Ето това е важното. А за казуса КТБ четете на стр. 4.


Питаме се, дали „случайно” пък повдигането на темата за случайното разпределение не е с цел именно да се замотае и това дело, източило хазната над 2 млрд. лв., та поредният банкер да се измъкне сух???!!! Ноу-хау Тодорова си има.


Разбира се, трябва да имаме предвид също, че госпожата беше наказана дисциплинарно заради недопустимо забавяне на дела, поради, което те губят давност и виновните не понасят отговорност. Колкото и справделиво да е това, Висшия съдебен съвет си е създал враг в лицето на Тодорова и нейните НПО-приятели.


И още нещо – тези дни заместник-посланикът на САЩ каза, че такива като НПО-то, на което Тодорова беше шеф, са усвоили 64 милиона долара – 100 000 000 лева, за концепции, консултации и измислени активности за подобряване на българското правосъдие.


Къде потънаха тези пари, достатъчни всички български пенсионери да получат коледни бонуси по 40 лв???!!!


"Няма сигурност за разпределението на нито едно дело", коментира Тодорова и добави, че институциите трябва незабавно да реагират "като при застрашена национална сигурност, защото това е не по-малка заплаха". Тя, както се убедихте от опита й, добре знае какво говори.


А помните ли сериала 7 часа разлика? Съдия Таня Стоева от поредицата не е измислена героиня. Водеща актриса от сериала издаде преди време, че първообразът на магистратката, която на екрана е свързана с мафията, е не по-малко красива дама. Ставало въпрос за съдийката, която навремето е водила делото между императора на ВИС Георги Илиев и евродепутата Слави Бинев. Двамата се съдеха за шамар, който Жоро беше бил на Слави в култовия навремето клуб БИАД. А справка на пресата показа, че въпросната съдийка – случайно, разбира се – е........ самата Мирослава Тодорова.


Пък ние да вярваме, че тя е съдебната Майка Тереза!!!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ще ви се струва, че нищо не е както трябва

Ще ви се струва, че нищо не е както трябва. На това