Свързани новини

15.12.2014 13:34

Ерменков за газовия хъб: Прах в очите за замазване на провала с Южен поток

Видян 1237 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Как ще се случи този енергиен хъб на брега на Черно море, ако няма морски газопровод?” Това попита в ефира на БНТ народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, член на комисията по енергетика и зам.-председател на Комисията за наблюдение на дейността на ДКЕВР Таско Ернеков. Въпросът му бе във връзка с идеята на управляващите за изграждане на газов хъб в България, който да разпределя синьото гориво за Европа и да бъде управляван от Брюксел.
По думите на Ерменков този „алтернативен” хъб е само вятър в очите на хората, за да се  отвлече вниманието от провала на „Южен поток”. Той подчерта, че едва ли има правителство, което да е работило по „Южен поток” и да няма вина за провала му. „Тези обаче, които имат най-голяма вина за спирането му и за оклеветяването на държавата пред Брюксел, сега се правят на спасители на държавата и ще правят някакъв си хъб някъде”, коментира Ерменков.
Депутатът от левицата наблегна и че  не е ясно откъде ще бъде доставена суровината. Той обясни, че газът, който се очаква да бъде открит в находището „Хан Аспарух” е 5%, и не е ясно дали Русия ще се съгласи на прокара тръба до него. „Остава да го караме с имагинерни доставки от имагинерни дестинации, което не се знае колко ще струва”, категоричен бе зам.-председателят на комисията за ДКЕВР.

Няма как този, който е доносничил в Брюксел, сега да се оплаква за спирането на „Южен поток”
         


Помолен да коментира изказването на премиера Борисов, Ерменков заяви, че няма как човек, който е доносничил в Брюксел за това, че не се спазват европейските правила по „Южен поток”, после да ходи и да се оплаква защо няма да се осъществи проекта. Той подчерта, че критиките на ЕК  не са били по законодателството, а за инвестиционните споразумения, подписвани по проекта поради стигнала до нея информация. По думите му Борисов бърка времето с 2009 г., когато само предишното управление му е било виновно и той щял постигне големи резултати. „Надавам се тези резултати да не са онези самозапалвания по улицата, които бяха по време на неговото управление”, категоричен бе депутатът.
         


На въпрос дали България може да остане без газ напролет, Ерменков отговори: „Ако "Булгаргаз" не успее да си оправи финансовото положение и не намери начин да се плаща този газ, има опасност да бъдат спрени доставките”. Той подчерта обаче, че винаги сме имали затруднения с плащането на природния газ. По думите му сега проблем са влошените отношения с Русия и ненадежността на България като партньор. „След като толкова често тичаме до Брюксел да видим как да си решим проблемите, няма да е лошо да направи същото и на изток, за да седнем на една маса и да си решим проблемите и там”, заключи Таско Ерменков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.