Свързани новини

15.12.2014 10:34

Замразяват възрастта за пенсиониране през 2015 г.

Видян 1204 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През 2015 г. възрастта за пенсиониране няма да се променя. С 4 месеца ще се увеличи обаче стажът за най-масовата трета категория труд. Това гласи меморандумът за разбирателство, който подписаха правителството и синдикатите.  Дългосрочно споразумение за пенсионната реформа, обаче, ще има още до края на март. От януари догодина ще се криминализира умишленото укриване на осигуровки. Хората ще могат сами да избират дали да се осигуряват за втора пенсия в частните универсални фондове или само в НОИ. В документа е записано също през 2015 г. да се въведе възраст за пенсия и в силовите ведомства. Бизнесът обяви срещата между властта и синдикатите за "сепаратистка", в разрез с практиката на тристранния диалог, в който, освен правителство и синдикати, трябва да участват и работодателите.


„Търсим национално съгласие за пенсионната реформа, а не политически актив“, категоричен беше Борисов. Бизнесът обаче нарече средата ,,сепаратистка", защото бе изключен от нея.


На срещата при премиера, в която участваха лидерите на КНСБ и КТ Подкрепа, вицепремиерът Ивайло Калфин, финансовият министър Владислав Горанов и председателят на Бюджетната комисия Менда Стоянова Борисов заяви, че има пълно съгласие със синдикатите по подписаното споразумение. Той защити криминализирането на укриването на осигуровките и въвеждането на възраст за пенсиониране и в силовите ведомства.


„Повярвайте, няма тема, по която ние със синдикатите да не сме на едно и също мнение. Няма! Да укриваме осигуровки? Къде го има това!Искам да разделиме тези, които са на улицата, полицаи, жандармеристи, пожарите, които гасят пожари и рискуват реално живота си, дишат дима, да имат едни условия на пенсиониране, и тези, които са „с чантите“, както им казваме - те могат да работят по-дълго“, категорично заяви премиерът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец