Свързани новини

11.12.2014 17:35

Предлагат ДКЕВР да има двама шефове

Видян 1328 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията по енергетика прие промените в Закона за енергетика, като между първо и второ четене народните представители в зала ще поставят сериозни аргументи. По думите им законопроектът не решава проблемите на ДКЕВР. От БСП дори направиха процедурно предложение този законопроект да бъде оттеглен и доработен в рамките на няколко месеца и едва тогава да влезе в комисията. От другите политически партии предложиха тези промени и уточнения да бъдат направени между първо и второ четене, тъй като обществото очаква този закон, с който се решава съдбата на ДКЕВР.


Законопроектът предвижда да бъде разгледана независимостта на ДКЕВР, както нейното финансиране, също така избор на членовете да бъде не на партийна квота, както досега, а от Народното събрание. Има предложение ДКЕВР да бъде разделена на две отделни комисии или да има двама председатели на ротационен принцип. Това обаче ще се доработва в пленарна зала, предава блиц.


Законопроектът беше подкрепен и от председателя и членовете на ДКЕВР, които присъстваха на обсъждането му. Магдалена Ташева от "Атака" го определи като едно недоносче, като един много слаб проект. "В пленарна зала не трябва да се занимават с такива недоносчета", категорична беше тя. Рамадан Аталай от ДПС подчерта, че проблемите в ДКЕВР няма да бъдат решени само с нейното разделяне. „Ако разделим двама близнака, ще решим ли проблемите им, тъй като този законопроект е внесен от служебното правителство на Близнашки и е подкрепен от МИЕ“, недоумява той.


Валери Симеонов от ПФ също застана зад идеята, че тази комисия трябва да бъде разделена на енергийна и ВиК, тъй като нямало как човек, разбиращ от енергетика, да разбира и от ВиК. „Такива пенкелери няма“, подчерта той. ГЕРБ застанаха зад идеята, че трябва да подкрепят този законопроект, макар че имал сериозни пропуски, които трябва да бъдат изчистени в зала.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество

Очаква ви ден, изпълнен с вдъхновение и творчество.