19.12.2008 12:42

Гърция ще вдигне ограниченията за работници от България и Румъния

Видян 1204 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Зелена светлина" за свободния достъп на българи и румънци до трудовия пазар в Гърция се готви да даде гръцкото правителство, съобщава днес в електронния си сайт в. "Елефтерос типос".


Без да се изключват изненади в последния момент, окончателното решение ще бъде взето през следващите две денонощия и ще бъде официално оповестено в понеделник, 22 декември. Тогава изтича и срокът за обявяване пред Европейската Комисия на окончателния отговор по този въпрос от страните-членки. Гръцкото правителство в края на 2006 г., тоест малко преди "влизането" на България и Румъния в ЕС, в рамките на прилагането на правото на Общонстта и на договорите за присъединяване на двете страни, се възползва от клаузите за преходен период "замразявайки" временно свободното движение в Гърция на работна ръка от България и Румъния, припомня вестникът. "Вето" върху свободното движение на работници от България и Румъния упражниха тогава и правителствата на Германия, Австрия. Редица други страни от ЕС като Великобритания, приложиха избирателно съответните клаузи. Предварителните информации гласят, че страните, които не позволиха свободното движение на работна ръка от България и Румъния ще запазят за още известно време това решение, отбелязва в. "Елефтерос типос".Разпоредбите на ЕС дават право на страните-членки да не разрешат свободния достъп на българи и румънци до трудовия им пазар за период от "3 плюс 2 " години, тоест от 2009 - до 2011 г., а с новото предвиждане на европейското законодателство - и през 2012 и 2013 г. След тази година българите и румънците могат без ограничения да работят в страните от ЕС, отбелязва вестникът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви