Свързани новини

11.12.2014 16:45

Пада лимитът за лечение на българи в чужбина

Видян 1158 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да отпадне лимитът от 180 хил.лв. за лечение на българи в чужбина предвижда проект за изменение на Наредба №12, публикуван на електронната страница на Министерството на здравеопазването.  Промените са публикувани на 10 декември и се касаят за финансиране на лечение на български граждани над 18-годишна възраст, когато това лечение не може да се осъществи у нас, предава нюз.бг.


Министерство на здравеопазването анализира всички постъпили заявления по реда на Наредбата и установи, че от 2012 г. до настоящия момент от всички 179 финансирани лечения на пациенти в чужбина при 10 заявления за финансиране, предимно на органна трансплантация, предоставените оферти значително надвишават този лимит, уточняват от ведомството.


Останалите средства се набавят от пациентите най-често чрез събиране на дарения, благотворителни концерти и др. Последното удължава времето за започване на необходимото лечение до няколко месеца, затруднява достъпа на българските граждани до своевременно лечение и поставя пациентите в неблагоприятни условия да търсят финансови средства.


След направените обсъждания Министерство на здравеопазването взе решение в интерес на българските пациенти да отпадне лимитът при финансиране лечението на български граждани в чужбина по реда на Наредбата.


Чрез премахване на ограничението се гарантира, че българските граждани, които не могат да проведат лечение в страната, ще получат необходимото лечение в чужбина, което е израз на провежданата от Министерство на здравеопазването политика на гарантиране на достъп, своевременност и качество на медицински дейности, допълват от МЗ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей