Свързани новини

10.12.2014 15:21

15 съдии искат оставки на шефовете на СГС

Видян 950 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

15 съдии от Софийски градски съд поискаха оставката на административното ръководство на институцията. Магистратите настояват за оттеглянето на шефа на съдилището Владимира Янова и нейните заместници Богдана Желявска и Петя Крънчева, предава дартснюз.


Причината за исканата оставка е скандалът, който се разрази около съмненията за погазване на принципа за безпристрастно разпределение на делата в Софийски градски съд. Декларацията с исканията е входирана във Висшият съдебен съвет, а копие от нея изпратено и до актуалното ръководство на СГС.


„Обръщаме се към Вас по повод поредния случай, в който в публичното пространство се изнесоха данни, поставящи под съмнение законосъобразното протичане на дело в Софийския градски съд, в конкретния казус - относно разпределението на търговско дело и дължимото равноправното третиране на страните по него", заявяват магистратите в своето писмо. Те отправят упрек към дейността на ВСС, като посочват, че проблемът е именно предизвикан от бездействието на ВСС.


„Считаме, че този проблем е следствие на бездействието, което Висшия съдебен съвет проявяваше, както по отношение на предходни случаи, касаещи други дела и поставящи въпроси за системата за случайно разпределение на дела, така и в рамките на разглеждани дисциплинарни производства, при които не се изясниха въпросите дали съответните нарушения са свързани и с дейността на ръководството на съда”, посочват 15-те съдии. Те настояха ВСС да извърши проверка на дейността на ръководството на СГС.


„Считаме, че ежедневните ни усилия да изпълняваме качествено и почтено своите съдииски задължения заслужават отграничаването им от породилите се съмнения за порочни практики и процеси, станали нарицателни за съдебната система. За да им се противопоставим ефективно, явно не е достатъчно само неучастието ни в такива", категорични са магистратите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови